Digidexo.com

Angina symptomer hos kvinner

Angina symptomer hos kvinner


Kvinner opplever angina symptomer annerledes enn menn. Forstå denne forskjellen er nøkkelen til å oppdage angina hvis du er kvinne. Angina er ikke en sykdom, men et symptom på koronarsykdom. Gjennom bruk av hensiktsmessige behandlingsformer, kan angina kontrolleres, redusere smerte og avbrudd i dine daglige aktiviteter.

Identifikasjon

Angina pectoris, vanligvis kalt angina, er en type av brystsmerter som oppstår når blodstrømmen til hjertet blir redusert på grunn av koronar hjertesykdom. Smerte oppstår fordi hjertet ikke får alt oksygenet den trenger i blodet. Angina var tenkt å være mer utbredt hos menn i mange år, men en studie utført ved University College London Medical School fant at forekomsten av stabil angina er litt høyere hos kvinner enn menn. Detaljer fra studien ble publisert i tidsskriftet "Circulation" i 2006, etter en studie ble gjennomført som fulgte 400.000 mennesker i 31 land.

Symptomer

Klassiske symptomer på angina inkluderer brystsmerter, tyngde, trykk, klemme eller tetthet i brystet. Kvinner er mer sannsynlig å rapportere pulserende, knivstikking eller skarpe smerter og kan også oppleve magesmerter og kvalme. Fordi kvinners symptomer er ikke alltid umiddelbart anerkjent som angina, kan diagnosen bli forsinket.

Typer

Symptomer på stabil angina tendens til å oppstå når hjertet er tvunget til å jobbe hardere, for eksempel under trening eller anstrengelse, eller i tider med stress. Smerten vanligvis bare varer noen få minutter og går bort hvis du hviler eller bruke angina medisiner. Andre symptomer kan være dårlig og smerter i armer eller rygg.

Ustabil angina oppstår selv når du ikke er aktiv og ikke følger det normale mønsteret du har opplevd med angina. Smerten varer lenger, er mer alvorlig, og kan ikke gå bort selv om du bruker medisiner. Hvis du har hatt stabil angina og plutselig utvikle symptomer på ustabil angina, kan du være å ha et hjerteinfarkt, og bør tas til legevakten umiddelbart. Variant, eller Prinzmetals angina, forårsaker alvorlig smerte som skjer når du er inaktiv. Forbigående koronararteriespasmer er vanligvis ansvarlig for denne formen for angina.

Diagnose

Etter å ha tatt en medisinsk historie og ber deg om å beskrive dine symptomer, vil legen bestille flere tester. Under en stresstest, vil du bli bedt om å gå på en tredemølle mens hjertet ditt blir overvåket av en elektrokardiograf (EKG) maskin. Siden angina ofte oppstår når du bruke deg selv, gir en stresstest leger en god ide om omfanget av problemet. En EKG brukes også til å oppdage uvanlige hjerterytme som kan indikere angina. En ekkokardiogram, en test som bruker lydbølger til å vise et bilde av ditt hjerte, kan brukes til å finne ut om symptomene er relatert til en blodstrøm problem eller skade på hjertet. Nuclear stresstester måle blodstrømmen til hjertet, mens koronar angiografi bruker røntgen for å se inni blodårene i hjertet. Røntgenundersøkelse kan være nyttig i å utelukke andre tilstander som kan forårsake symptomer som ligner på angina.

Behandling

Behandling for angina er rettet mot å redusere symptomene og risikoen for hjerteinfarkt. Hvis du er diagnostisert med angina, vil du bli bedt om å gjøre visse endringer - som hviler ofte når du trener, å miste vekt, spise sunn mat og unngå store måltider. Det finnes en rekke medisiner som kan bidra til å forbedre blodgjennomstrømningen til hjertet ditt, blokkere kolesterolfremkallende stoffer i ditt hjerte eller forebygge blodpropp. Nitroglyserin, et stoff som brukes til å bidra til å åpne blodårene, er den mest kjente behandling for angina. I noen tilfeller kan det være nødvendig med angioplasti for å åpne tilstoppede arterier. Angioplasty oppnås ved å blåse en liten ballong i en arterie for å åpne blodårene, og deretter plassere en stent i arterien slik at den forblir åpen. Koronar bypass kirurgi kan anbefales hvis du har en fullstendig blokkering som ikke kan bli hjulpet av angioplastikk. I denne prosedyren, er en arterie eller vene fra en annen del av kroppen din plasseres i ditt hjerte for å omgå den tilstoppede delen av arterien.