Digidexo.com

Hvor mye bør jeg veie hvis jeg er 5'10 "?

Hvor mye bør jeg veie hvis jeg er 5'10 "? Dette kan virke som et enkelt spørsmål, verdig et enkelt svar. Det er mange høyde-til-vekt-forholdet diagrammer online i dag som kan gi deg et raskt svar på dette spørsmålet, men mange faktorer bør vurderes når man skal avgjøre din idealvekt i forhold til høyden din.

Kjønn

En av de viktigste faktorene som er involvert i høyde-vekt-forhold er kjønn. En 5'10 "kvinne kan opprettholde en sunn vekt av alt 132-173 pounds, avhengig av om hun har en liten, medium eller stor ramme. Et 5'10" manns sunn vekt kan være mellom 144-180 pounds, basert på de samme faktorene.

Genetikk

Kropps form og vekt bestemmes ved arvelighet. Forhåndsbestemte genetiske faktorer, noen ganger referert til som "faste punkter" påvirke variasjonene i resting metabolic rate, kroppsfett distribusjon og vektøkning relatert til overspising. Dette kan delvis forklare hvorfor noen mennesker få eller miste vekt lettere enn andre, og hvorfor prøver å endre disse genetiske sett punkt kan være svært vanskelig.

Body Mass Index

En indikator på riktig vekt basert på høyde er Body Mass Index, eller BMI. BMI beregner mengden av fett som finnes i kroppen. Muskelmasse kan påvirke BMI, så det er viktig å huske på at BMI kalkulator kan overvurdere fett i dem som har en muskuløs bygge, mens det kan undervurdere fett i dem som har redusert masse av muskler, for eksempel eldre eller inaktive personer. Ideelt sett bør BMI bli sett på sammen med livvidde, som måler din abdominal fett. Sammen, disse er gode indikatorer på din idealvekt rekkevidde, samt risikoen for visse vekt-relaterte helseproblemer, for eksempel hjertesykdom.