Digidexo.com

Hva er GERD i spedbarn?

GERD står for Gastroesophagael reflukssykdom, og det kan påvirke folk i alle aldre. GERD er også kjent som syre reflukssykdom, og er et vanlig problem hos små barn og spedbarn. Når et spedbarn har GERD, kan han oppleve hyppige spytter opp etter å ha spist.

Årsaker

GERD oppstår når mat eller drikke kommer tilbake opp i spiserøret fra magesekken etter at det er inntatt. Dette skjer fordi muskelen forbinder spiserøret til magen ikke slappe av eller lukke riktig.

Utseende

Babyer med GERD spytte opp eller har en våt burp etter nesten hver fôring. GERD gulping er forskjellig fra normal gulping i at det vanligvis er større i antall og eventuelt prosjektil i naturen.

Symptomer

Bortsett fra spyttet opp, kan babyer med GERD uttrykk for smerte eller ubehag etter spising som et resultat av syren i spiserøret eller halsbrann de føler. De kan nekte å spise eller spise begrensede mengder, og de kan hikke ofte.

Alder

De fleste babyer med GERD vokse det av en eller to år. Andre barn kan fortsette å bli påvirket av GERD for resten av livet.

Behandling

Noen babyer finne lindring fra sine GERD symptomer når de er i stand til å drikke ris korn i sine flasker og spise fast føde. Det kan også være nyttig å støtte barnet opp når hun spiser og drikker og heve hodet hennes crib madrass om natten når hun sover.