Digidexo.com

Hvordan å få vekt på en glutenfri diett

Ifølge informasjon fra Mayo Clinic, er en glutenfri diett ofte foreskrevet for personer som lider av en allergi eller intoleranse overfor gluten. Gluten er en type protein som er funnet i de fleste korn som hvete, bygg og rug, noe som gjør tilslutning til en glutenfri diett et karbohydrat diett der mange mennesker har problemer med å få vekt. Uavhengig av disse restriksjonene, med noen enkle triks og justeringer du kan fortsatt få vekt enkelt på en glutenfri diett.

Hvordan å få vekt på en glutenfri diett

•  Unngå mat som inneholder gluten å overholde restriksjoner av en glutenfri diett. Ifølge Mayo Clinic, disse inkluderer mange matvarer som kaker, paier, brød, godteri, øl, bearbeidet kjøtt, pasta, kjeks, frokostblandinger, og supper. Sjekk merking informasjon om tvilsomme produkter for å avgjøre om gluten er en ingrediens, og søke etter matvarer som er uttrykkelig merket glutenfri.

Angi et daglig kalorigrensen for å begynne din vektøkning. Mens antall kalorier du trenger for å få vekten er i stor grad bestemt av din eksisterende kroppsvekt, er et godt utgangspunkt tall for deg å arbeide med mellom 3.000 og 3.500 kalorier per dag. Hold orden på dette ved hjelp av en bærbar eller datamaskin fil, skrive ned alle matvarer som du spiser og forsøker å treffe din caloric grense hver eneste dag. Konsumere seks eller syv små måltider gjennom dagen for å hjelpe deg å nå dine mål, med formål å dele din caloric behov jevnt over disse måltidene. Mål å få rundt en kilo i uken, ved hjelp av en digital skala for å følge utviklingen din. Øk det daglige kalorigrensen med 200 kalorier om dagen da fremgang boder.

Bruk små justeringer i de matvarer som du forbruker for å øke sin samlede kaloriverdi. For eksempel kjøpe hele fete meieriprodukter i stedet for lite fett, og bruker liberale mengder høyt kalori matoljer å forberede din mat. Olivenolje er en ganske smakløs olje som går godt over grønnsaker og salat, og gir 120 kalorier per spiseskje, for en ganske betydelig caloric boost uten noen reell ekstra innsats på kjøkkenet. Også snack på høyt kalori mat som nøtter, frø og tørket kjøtt. Peanøttsmør på selleri er en annen enkel måte å pakke i kalorier og fiber. Se etter små måter å øke mengden mat du spiser i løpet av dagen til å gjøre store endringer i kroppen din, selv uten tilgjengeligheten av gluten.

Hint

  • Utover å begrense gluten, bør du bestrebe seg på å konsumere et balansert kosthold - dette betyr å spise magre proteiner som sjømat, egg, kylling, kalkun og magre kjøtt, sammen med mye frukt og grønnsaker. Mens gluten begrensning vil sikkert redusere netto karbohydrat innholdet i kostholdet ditt, trenger du ikke følge en lav carb tilnærming - bare øke inntaket av glutenfrie karbohydrater hvis du ønsker å holde din daglige carb teller høyere. Enten tilnærming (low carb eller høyere carb) vil arbeide for å få vekten så lenge du holder det samlede kaloriinntaket høyt.