Digidexo.com

Årsaker til hyppig Acid Reflux

De fleste opplever litt sure oppstøt, eller halsbrann, en gang i en stund. Noen, men er plaget med denne smertefulle problem med jevne mellomrom. Når halsbrann oppstår ofte, legene anser det som en lidelse som kalles acid reflux sykdom eller gastroøsofageal reflukssykdom. Forskerne vet ikke hvorfor noen mennesker får sykdommen, og noen ikke. Visse faktorer er kjent for å forårsake eller forverre acid reflux sykdom hos folk som har det.

Strukturelt problem

I noen mennesker, blir lukke mellom spiserør og mage svak, slik at magesyre og enzymer for å reise opp i halsen. Disse fordøyelsessafter kan skade spiserøret over tid, noe som vanligvis gjør den sure oppstøt enda verre.

Diet

Tradisjonelt Legene rådet halsbrann lider å unngå mange matvarer, men en 2006 anmeldelse av Stanford University of 100 publiserte studier fant ingen nytte for noen spesiell diett i forhold til å forbedre acid reflux. Enkeltpersoner kan oppleve at enkelte matvarer føre til hyppige sure oppstøt i sin egen situasjon, og bør unngå disse matvarene.

Røyking og alkohol

Noen folk som røyker tobakk, og noen som drikker alkohol finner disse aktivitetene forverre acid reflux.

Søvnvaner

Å sove i en utsatt posisjon kan forårsake acid reflux. Folk kan prøve å arrangere puter slik at overkroppen er på en 15-graders vinkel. I tillegg, ikke spise innen 3 timer før søvn kan hjelpe.

Fedme og graviditet

Noe som setter press på magen kan føre til hyppige sure oppstøt, inkludert graviditet eller å være betydelig overvektig.