Digidexo.com

Hvordan er Hep C Transmitted?

Hepatitt C, en viral infeksjon i leveren, blir overført via blod-til-blod kontakt. Denne kontakt kan skje på en rekke forskjellige omstendigheter. Mange ganger folk med hep C har ingen symptomer, men sykdommen fører til alvorlige arrdannelse i leveren som fører til skrumplever, eller leverkreft. Det er ingen vaksine eller kur for sykdommen.

Metoder for Transmission

Injisert eller inhalert narkotikabruk sprer hepatitt C. dele nåler med noen som er smittet vil sette dråper hans blod direkte inn i venene, infisere deg. Ved hjelp av et sugerør forurenset med blod eller slim fra en smittet person til å fnyse narkotika setter deg også i fare for infeksjon.

Lege og tannlege utstyr som har blitt urettmessig sterilisert setter deg i fare for å få hep C.

Hvis du jobber i et miljø der du er utsatt for blod, er du i faresonen. Dette omfatter yrker som brannmann, politi, ambulansepersonell og folk i de væpnede tjenester.

Seksuell overføring gjennom vaginal sex er sjelden. Risikoen er høyere gjennom analsex, fisting og bruk av sexleketøy.

Utstyr som brukes i piercing og tatovering som ikke har blitt skikkelig sterilisert setter deg i fare.

Dele barberhøvler, tannbørster og manicuring eller pedicuring gjenstander som har vært i kontakt med blod vil spre hep C. Det bør utvises forsiktighet når de deler noen personlig pleie elementer.

Kvinner kan overføre hepatitt C til sine babyer under fødsel.

Selv nå blod og organer er blitt testet for sykdommen før de er brukt, på en gang hep C ble spredt gjennom organtransplantasjoner og blodoverføringer.