Digidexo.com

Hva er farene ved halsbrann?

Det er anslått at kronisk halsbrann påvirker 25 til 35 prosent av den amerikanske befolkningen. Hvis venstre ubehandlet, kan kronisk halsbrann føre til flere alvorlige komplikasjoner, inkludert kreft. Hvis pasienter med kronisk halsbrann ta de nødvendige skritt for å hindre forverring av tilstanden, kan komplikasjoner forebygges.

Redusert Well-Being

Hyppig halsbrann og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) kan ha en enorm innvirkning på pasientens livskvalitet. Ifølge American Academy of Family Physicians (aafp), "psykologisk velvære spørreskjemaer har funnet at pasienter med GERD kan ha en dårligere livskvalitet enn noen pasienter med menopausale symptomer, magesår sykdom, angina eller hjertesvikt." Pasienter med langsiktig hyppige halsbrann tendens til å ha en lav følelse av velvære på grunn av symptomer, føler begrenset i funksjonalitet og ikke klarer å hengi seg ellers hyggelig matvarer som kan forverre tilstanden.

Esophageal Damage

Øsofagus skade oppstår når magesyre kommer i kontakt med den esophageal foring, forårsaker erosjon, magesår, inflammasjon og. Skader og betennelse i spiserøret kan forårsake smerte og blødning, samt arrdannelse, som kan produsere strikturer - en innsnevring av spiserøret som kan forstyrre transporten av mat og væske til magen.

Barretts øsofagus

Av og til skadet vev i spiserøret blir erstattet med unormalt vev, noe som resulterer i en tilstand som kalles Barretts øsofagus, som er en "risikofaktor for kreft i spiserøret." Pasienter som lider av kronisk halsbrann i flere år har en høyere risiko for å utvikle denne tilstanden, og behandling er ikke vist å reversere produksjonen av unormale celler.

Esophageal Cancer

To typer kreftfaren forbundet med kronisk halsbrann er plateepitelkarsinom og adenokarsinom. Plateepitelkarsinom vanligvis utvikler seg i de midtre og øvre deler av esophageal fôr. Adenocarcinoma vanligvis forekommer i den nedre del av spiserøret, og kan resultere fra Barretts øsofagus. Pasienter med tidlig stadium esophageal kreft kan være asymptomatiske. Når kreften skrider frem, kan pasienten oppleve vanskeligheter med å svelge eller smerte, mens på grunn av innsnevring av spiserøret.

Forebygging / løsning

Behandling av kronisk halsbrann er delt inn i fem stadier: livsstilsendringer, "etter behov:. Farmakologisk behandling, oppstart og titrering av planlagt farmakologisk terapi, vedlikeholdsbehandling og kirurgi Pasienter med kronisk halsbrann begynne på den første fasen av behandlingen, og fortsett til neste fasene hvis tilstanden reagerer ikke.