Digidexo.com

Matvarer som forårsaker diabetes

Diabetes er en endokrin lidelse som oppstår når legemet avtar eller blir resistente overfor produksjon av insulin. Insulin er en aminosyre som produseres av bukspyttkjertelen til overgangs glukose, inntas i systemet som sukker, i brukbar eller lagret energi. Resultatet er gjennomgående høyt blodsukkernivå som over tid kan forårsake alvorlig skade på sirkulasjons, hjerte- og kognitive systemer i kroppen. Det er en vanlig misforståelse at det å spise mat med høyt sukker vil gi deg type II diabetes, men det er ingen bevis for dette. Imidlertid kan gående dårlige kost valg kombinert med en rekke andre faktorer utløse utvikling av tilstanden.

Typer av Diabetes

To hovedformer for diabetes finnes: Type I og Type II. Type I diabetes er en medfødt autoimmun sykdom der kroppens immunforsvar angriper de insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen, noe som resulterer i lite til ingen insulin produksjon. Type II diabetes er en tilstand som utvikler seg over tid på grunn av en rekke faktorer som sliter på insulinproduksjon, inkludert genetisk disposisjon, høy-kalori diett, overvekt eller fedme, og lever et stillesittende livsstil. Personer som allerede opplever problemer med en annen kjertel i det endokrine systemet, for eksempel skjoldbruskkjertelen eller hypothalamus, er også høyere risiko for å utvikle type II diabetes.

The Sugar Myth

Selv om mange mennesker tror sukkerholdige matvarer forårsake diabetes, er sannheten at ingen forskning knytter direkte mat med høyt sukker til forårsaker tilstanden. Matvarer som er krevende for en diabetiker å konsumere, så som sukkere, karbohydrater og stivelse, ikke i og for seg føre til diabetes. Men dietter rike på disse elementene har en tendens til å ha høy kalori innhold og ofte føre til vektøkning, noe som kan forårsake tilstanden. Således kan matvarene i seg selv ikke betraktes som årsaker til diabetes. Mer hensiktsmessig, kan de merkes mulige årsaker til sykdommen.

Bearbeidet kjøtt

Noe forskning har vist at bearbeidet kjøtt, som bacon og pølser, kan øke en persons risiko for å utvikle diabetes når konsekvent konsumert mer enn to ganger i uken, som de negativt påvirke evnen til bukspyttkjertelen til å produsere insulin. Det er imidlertid en faktor å vurdere at personer som spiser kosthold rikt på bearbeidet kjøtt helle mot andre høy-kalori kosttilskudd valg og økt vekt, som begge er triggere for diabetes.

Betraktninger

I mange tilfeller, selv når en person er genetisk disponert for tilstanden, Type II diabetes kan unngås gjennom bevisste livsstils innsats, for eksempel opprettholde en sunn kroppsmasseindeks, spise en diett som er innenfor et rimelig område for daglige kalorier (mellom 1500 og 2500), og gjør en innsats for å engasjere seg i fysisk trening i minst 30 minutter om dagen.

Behandling

I tilfelle at Type II diabetes ikke utvikler, er det mulig å sende tilstanden i remisjon ved å ta foreskrevne medisiner, å miste vekt og innlemme mer trening i din daglige rutine. Ofte foreskrevet medisiner inkluderer insulin injeksjoner, stivelse-fordøyelsen hemmere og bukspyttkjertel-stimulerende forbindelser.