Digidexo.com

Symptomer på Helvetesild på Face

Symptomer på Helvetesild på Face


Herpes zoster, kjent som helvetesild, er en sykdom som forekommer som et resultat av den reoccurance av en barndom varicella virus som hadde holdt seg sovende i kroppen. Det viser vanligvis opp i en liten plassering av legemet, vanligvis bare på en side. Utslettet danner en rad som følger banen av en nerve. Det kan skje på forskjellige deler av kroppen og noen ganger på ansiktet.

Tidlige symptomer

Det er noen tidlige symptomer som kan oppstå før utbruddet av en helvetesild utslett i ansiktet. Dette inkluderer influensalignende symptomer som mageproblemer, tretthet, feber, frysninger og hodepine. Hvis du har disse symptomene og begynner å føle prikking i huden og utslett, se legen.

Smerte

Helvetesild kan forårsake betydelig smerte og er mer alvorlig enn sin barndom versjon av vannkopper. Det starter som en kriblende følelse og kan slå inn i langvarige smerter. Helvetesild påvirker ansiktet og trigeminusnerven kan forårsake smerter selv etter sårene har grodd.

Øyne

Hornhinnene på øyet kan påvirkes av helvetesild. Når dette skjer, er det som kalles zoster keratitt. Dette er en svært farlig situasjon fordi infeksjonen kan føre til arrdannelse og blindhet. Hvis du merker noen kriblende utslett i ansiktet ditt, bør du umiddelbart se legen.

Utslett

Når helvetesild 'utslett først begynner å vises på forsiden, vil de se ut som røde nupper med hoven hud rundt. Etter hvert begynner de å få blemmer over og til slutt vil tørke opp. Det vil ikke nødvendigvis være smertefullt i starten, så mye av tiden smertene ikke begynne før utslettet er fullt utviklet og starter helbredelse.

Nerve Sti

Et annet avslørende symptom på helvetesild er et rødt bånd på den ene siden av ansiktet som starter som en kriblende følelse. Følelsen slår deretter til stikkende smerte og en følelse, som viruset seg langs nervebanen, og til overflaten av huden.