Digidexo.com

Antibiotika for cystitt Treatment

Cystitt er en infeksjon som forårsaker betennelse i blæren, som har flere mulige årsaker, inkludert bakterier, kjemoterapi eller strålebehandling mot kreft og bruk av kateter. Når bakteriene er årsaken til cystitt, leger anvende antibiotika for å behandle inflammasjon.

Funksjon

De antibiotika som brukes til å behandle cystitt avbryte prosesser som skjer i løpet av bakterieceller. Dette svekker enten cellene nok for immunsystemet å ødelegge dem eller helt dreper dem.

Typer antibiotika

Vanlige antibiotika brukt til behandling av blærekatarr inkluderer nitrofurantoin, trimetoprim, norfloxacin, ciprofloksacin, ofloksacin og amoxicillin.

Time Frame

Hos kvinner, kan antibiotika for blærekatarr ta opptil 10 dager å arbeide, mens hos menn, narkotika krever vanligvis et antall uker.

Risiko

Den største risikoen forbundet med antibiotika er kolitt eller betennelse i tykktarmen som forårsaker alvorlig, blodig diaré. I noen mennesker, er kolitt livstruende.

Betraktninger

Mens antibiotika er effektive for cystitt, gjør stoffene ikke lindre symptomene på inflammasjon blæren mens man utvinne fra det bakterielle infeksjon. Av denne grunn, leger ofte foreskrive oxybutynin eller fenazopyridin å bli tatt med antibiotika for å lindre smerten og følelsen av at det haster forårsaket av blærekatarr.