Digidexo.com

Genetisk testing og dens effekt på Healthcare

Genetisk testing og dens effekt på Healthcare


Dagens tilnærming til helsevesenet er en av reaksjon snarere enn ProAction. En pasient føles ikke bra, går til legen og er diagnostisert med en sykdom. På denne tiden, er det ofte for sent. Genetisk testing kan gjøre medisinsk behandling mer personlig ved å forebygge sykdom. Slik personlig medisin kan gi den beste helsevesenet mulig på individnivå.

Tidlig diagnose

Hvis genetisk testing viser at en person kan utvikle en sykdom, kan vedkommende ta de nødvendige skritt for å avverge sykdom. Men hvis han ikke utvikler sykdommen til tross for forebyggende omsorg, kan hans leger unngå dyre og muligens ubrukelige medisinske tester, siden de er klar over pasientens genetisk tendens til sykdommen. Tid å se på andre årsaker til symptomene er verdifull og kunne gå mot behandling og muligens eliminere sykdommen.

Eliminering av prøving og feiling

For alvorlige sykdommer, slik som kreft, kan prøving og feiling som er involvert i behandlingen bli eliminert ved genetisk testing. Legemidler kan skreddersys til den enkeltes behov. Den tid som er involvert med slike prøving og feiling vil ikke bli kastet bort, hvilket fører til en bedre mulige utfall.

Drug Effektivitet

Genetisk testing kan hjelpe farmasøytiske selskaper å lage narkotika spesielt for enkeltpersoner. En pasients genetiske make-up kan bidra til hvor godt et bestemt medikament vil fungere. Når forskerne vet dette make-up på forhånd, kan de skape stoffet for å fungere best for at en pasient.

Forskning

Kunnskap om det menneskelige genom har brakt oppdagelsen av sykdomsmekanismer og identifiserte genetiske markører som hjelper leger diagnostisere sykdom. Pågående forskning basert på genetisk testing har et stort potensiale for å oppdage kurer til nå livstruende sykdommer.

Kostnadsreduksjon

Full blåst sykdommer som kreft, diabetes, Alzheimers sykdom og hjertesykdom er dyre system-wide. Med bruk av genetisk testing, kunne legene identifisere tendens mot en sykdom, og hjelpe pasienter minimere sjansene for å utvikle det. Når befolkningen er sunnere, helsekostnader er lavere.

Etisk Bekymring

National Human Genome Research Institute advarer om at fagfolk må studere de etiske og juridiske problemstillinger som er involvert, slik at folk ikke mister helseforsikring eller jobber bare på grunn av en genetisk tendens.