Digidexo.com

Hvordan redusere smerte forårsaket av Mouth Cancer

Hvordan redusere smerte forårsaket av Mouth Cancer


Enhver kreft kan ha smerte som en bivirkning, og smerten kan være forårsaket av sykdommen i seg selv, de behandlinger for kreft eller fremgangsmåtene som går sammen med behandlingen. Som en kreft som påvirker vev i munn og svelg som inkluderer lepper, tunge, kinn og tannkjøtt, oral cancer angrep et område på kroppen som allerede er svært følsomme for smerte. Heldigvis, det er mange måter å redusere smerten oppleves av munnen kreftpasienter.

Bruksanvisning

Håndtere smerten forårsaket av Mouth Cancer

•  Ta medisiner for å redusere smerter i munnen fra lesjoner eller sår. I begynnelsen stadier av kreft i munnhulen, kan det hende du har sår eller støt i munnen som er vondt å ta på, eller når du tygger, svelge eller snakke.

•  Vurder å be om spesielle medisiner for 'gjennombrudd' smerte. Gjennombruddssmerte refererer til smerte som overgår vanlig smertestillende medikamenter.

Hold deg unna alt som kan sette deg i fare for å gjøre kreft symptomer verre, slik som tobakk, alkohol eller mat med høyt sukker eller salt.

Innse at munnen kreft behandlinger, som for eksempel strålebehandling og kjemoterapi, kan bidra til å redusere smerte forårsaket av munnen kreft.

Administrer Smerte knyttet til kreftbehandling

Spør legen din om noen kremer, lotion eller salver som kan lindre smertefulle utslett som er et resultat av strålebehandling.

Unngå visse matvarer for å lindre smerter i munnen forårsaket av å spise. Skarpe eller crunchy matvarer, syrlig mat og varm og krydret mat kan bidra til smerte for orale kreftpasienter.

Se alternative helse metoder for smertebehandling, som massasje, akupunktur, hypnoterapi og aromaterapi.

Tips og advarsler

  • Sørg for å la legene vet når du er i smerte, og ikke vær redd for å be om ytterligere eller andre medisiner dersom årsaken til dine smerter endringer eller medisinen slutter å fungere.
  • Kreftpasienter har rett til å være den primære beslutningstakere i sin behandling, og denne retten strekker seg til smertebehandling.
  • I tillegg til smerten forbundet med kreft og kreftbehandling, kan munnen kreftpasienter opplever symptomer på depresjon eller følelsesmessig stress og kan finne terapi eller medisinering nyttig for de symptomer i tillegg.