Digidexo.com

Definisjon av diastolisk blodtrykk

Blodtrykksmålinger er en rutinemessig del av hver lege besøk og er avgjørende i å bestemme den generelle helsen og fremtidige helserisiko. Disse avlesninger består av to tall. Den øverste rekke er det systoliske blodtrykk nummer og den nederste rekke er det diastoliske blodtrykk nummer. Systolisk blodtrykk måler den største mengden av press som utøves mot blodårene når et individs hjertet kontrakter mens diastolisk blodtrykk måler hvor mye press som utøves mot blodårene når hjertet hviler mellom beats. For å sikre fremtidig hjerte helse, både det systoliske og diastoliske blodtrykket tall må overvåkes gjennom et individs liv. Hvis diastoliske blodtrykksavlesninger forblir høy, til tross for endringer i livsstil, kan medikamentene være nødvendig for å minske trykket i blodårene.

Identifikasjon

Diastolisk blodtrykk måler hvor mye kraft blodet utøver på blodårene mellom hvert hjerteslag mens hjertekamrene etterfyller med blod. Når trykket øker for mye, kan blodårene lide skade som senere kan føre til alvorlige komplikasjoner, som for eksempel herdet arterier (aterosklerose). Disse herdet arterier kan alvorlig innsnevre blodstrømmen, som fører til hjerteinfarkt.

Normal Diastolisk Readings

Diastolisk blodtrykk nummeret må være mellom 60-79 mmHg. En rekke mindre enn 60 er for lav, og kan indikere hypotensjon (lavt blodtrykk). Diastolisk tall mellom 80-89 falle i prehypertension kategorien. Diastolisk tall mellom 90 til 99 faller inn i Stage 1 hypertensjon kategori og tall flotte enn 100 falle i Stage 2 hypertensjon kategori.

Indikasjoner

Både systolisk og diastolisk blodtrykk tallene brukes til å få tilgang til fremtidig risiko for hjerteinfarkt, nyreproblemer og slag. Men Ohasama studie publisert av Department of Public Health hevder at det systoliske tallet er antallet som er den beste prediktor for fremtidige helsemessige komplikasjoner.

Diastolisk Reading Patterns

Ifølge American Heart Association, har en tendens systolisk blodtrykk til å øke jevnt med alderen. Men senere avtar diastolisk blodtrykk vanligvis nivåer av på ca 50 år og da. Personer med høy diastolisk tall vanligvis er oftest under 50 år.

Behandlinger for høyt blodtrykk

Både systolisk og diastolisk hypertensjon kan i utgangspunktet behandles med livsstilsendringer, som for eksempel kosthold og mosjon. Men hvis livsstilsendringer ikke er vellykket, tilstanden kan behandles med reseptbelagte medisiner. Noen medikamenter bidra til å redusere blodtrykket ved å utvide blodkar, mens andre redusere mengden av fluid i kroppen.