Digidexo.com

Hvordan er kalium oppbrukt?

Hvordan er kalium oppbrukt?

Hva er kalium?

Kalium er en viktig mineralske næringsstoffer som finnes i menneskekroppen. Det er en kroppens primære elektrolytter og spiller en rolle i sin samlede daglige funksjon. Det fungerer i forbindelse med natrium for å regulere en fluidbalansen i cellen og mellom cellene i kroppen. De med kronisk lave kaliumnivåer tendens til å oppleve høyt blodtrykk og vaskulære hodepine som kroppens natrium nivåer stige ukontrollert.

Hvordan er kalium oppbrukt?

Kalium brukes naturlig for enkle motoriske funksjoner. Den brukes som en del av den elektrokjemiske impuls som får hjertet til å slå. Den brukes i fordøyelsesprosessen, og sikrer gastrointestinal motilitet. Det er også brukt av skjelettstruktur for å øke bentetthet og stivhet. Men gjør kroppen en god jobb med å balansere kaliumnivå under dagliglivet, så den eneste måten det kan faktisk bli utarmet er gjennom alvorlig sykdom. Enhver form for sykdom eller sykdom som ville føre til at nyrene og leveren til å fungere overdrevet, og dermed forårsaker overdreven vannlating, ville utarme kroppens kaliumnivå. Noe som ville føre til overdreven væsketap som diaré og oppkast har størst potensial til å tømme kroppens kaliumnivå.

Hvordan kan Kalium bli gjenvunnet?

Kalium uttømming er vanligvis ikke et problem fordi det store flertallet av de matvarene vi spiser inneholder den. Bananer så vel som de fleste andre frukter er høyest i kalium, men det kan også finnes i kjøtt og korn-produkter i tillegg. Folk som er foreskrevet diuretika eller avføringsmidler for hyppig bruk tendens til å ha redusert mage absorpsjon, noe som betyr at de kan spise godt, men kroppen er mindre i stand til å absorbere de næringsstoffene de trenger. I disse tilfellene leger fore spesialiserte høy kalium vitamintilskudd for å kompensere. Personer med akutt kalium uttømming, typisk de som lider av ekstrem dehydrering, vil bli administrert en intravenøs oppløsning inneholdende en kalium elektrolytten for å hjelpe å stabilisere dem.