Digidexo.com

Hjerte symptomer hos kvinner

Ifølge American Heart Association, er hjertesykdom den vanligste dødsårsaken blant kvinner i USA. De viktigste hjertesymptomer er de som følger et hjerteinfarkt. Et hjerteinfarkt oppstår når hjertets blodgjennomstrømningen blir midlertidig sperret.

Betydning

Symptomer hos kvinner kan være noe annerledes at de typisk til sine mannlige kolleger. Kvinner er mer sannsynlig å ha problemer med å puste, ryggsmerter, kjevesmerter, kvalme og oppkast. Også kvinner er mer sannsynlig å oppleve smerter i skuldrene og mellom skulderbladene også.

Typer

Symptomer som regel innebære noen form for ubehag i bryst regionen. Denne smerten kan stråle ut i venstre arm også. Andre symptomer kan være svetting og svimmelhet.

Time Frame

Ifølge American Heart Association, hvert sekund teller når det gjelder behandling av kardiale symptomer. Rask legehjelp forbedrer sjansen for utvinning.

Effekter

Mange kvinner helt gjenopprette etter et hjerteinfarkt. Imidlertid kan en alvorlig hjerteinfarkt skade hjertemuskelen, som fører til ytterligere hjertekomplikasjoner.

Forebygging

Hjerteinfarkt kan forebygges ved å ta medisiner for å forbedre blodtrykket og kolesterolnivået i blodet. Også, spise et sunt kosthold, trene regelmessig og unngå tobakksrøyk kan bidra til å forhindre hjerteinfarkt.