Digidexo.com

Om tyfoidfeber

Omtrent 400 tilfeller av tyfoidfeber forekommer i USA hvert år, ifølge Centers for Disease Control and Prevention, men sykdommen er mye mer utbredt i utviklingsland i Asia, Afrika og Latin-Amerika.

Identifikasjon

Tyfus er en infeksjon forårsaket av Salmonella-bakterier som spres gjennom forurenset mat eller vann, samt direkte kontakt med en person som er syk fra bakterien. Etter å utvinne, noen ofre for sykdommen bære bakterier i galleblæren eller tarmen og kan fortsette å spre det gjennom deres avføring.

Typer

Milde tilfeller av tyfoidfeber vanligvis responderer på behandling og forsvinner i løpet av fem dager til en uke, ifølge Mayo Clinic. Mer alvorlige tilfeller vare i uker og ofte føre til dødsfall.

Effekter

Tyfus forårsaker høy feber, hodepine, sår hals og magesmerter samt diaré eller forstoppelse i en tidlig fase. Hvis sykdommen utvikler seg, blir diaré alvorlig og resulterer i vekttap, og pasienter til slutt bli delirisk.

Advarsel

Alvorlige tilfeller av tyfoidfeber føre til potensielt dødelig blødning eller perforering av tarmen. Andre dødelige komplikasjoner av sykdommen inkluderer hjernehinnebetennelse, hevelse av hjertet, lungebetennelse og pankreatitt.

Løsning

Ciprofloxacin og Rocephin er de mest foreskrevet antibiotika for tyfoidfeber behandling. En vaksine er også tilgjengelig for forebygging av sykdommen.