Digidexo.com

Sunne måter å øke metabolismen

Sunne måter å øke metabolismen


Mange piller på markedet lover å øke stoffskiftet, brenne mer fett eller brenne det raskere, og forvandle deg til en kalori maskin som gjør at du kan spise så mye du vil og likevel gå ned i vekt. Mens noen av disse pillene har en svak effekt på metabolske priser, de fleste kommer med alvorlige bivirkninger, som for eksempel en uberegnelig hjerterytme og høyt blodtrykk. I stedet for å risikere helsen for å øke stoffskiftet, gjør det på den naturlige måten.

Diet

Måltider som inneholder mye sukker og fett senke tempoet, mens de som kombinerer sunne hele korn med magre proteiner produsere en boost av energi og hjelpe deg å bekjempe tretthet. B-vitaminer og magnesium er både nødvendig for metabolismen skal fungere skikkelig, så bør du vurdere å øke inntaket av spinat, brokkoli, soya, havregryn og nøtter. Krydret mat også synes å øke metabolismen, som gjør grønn te, kaffe og ginseng.

Når du spiser påvirker også stoffskiftet. Sulter deg selv under en diett, for eksempel bremser ned stoffskiftet siden kroppen prøver å bevare energi ved å brenne fett så sakte som mulig. Faktisk vil noen diett som setter kaloriinntaket underkant av 1000 kalorier gi kroppen din ideen om at du er sulten, og bremse ned stoffskiftet. Det samme skjer når du hopper over frokost eller bruke mer enn fire timer uten å spise noe. På den annen side, å spise små, hyppige måltider - så mange som seks om dagen - vil øke stoffskiftet og hjelpe deg å forbrenne fett raskere og mer effektivt. Holde måltidene små - omtrent på størrelse med en knyttneve.

Vann øker også metabolisme, siden det er en vesentlig del av energien brenneprosessen. Kaldt vann er bedre, siden kroppen din vil brenne flere kalorier prøver å varme den.

Trening

Cardio trening er bra for helse og vekttap, men vekttrening er det effektivt øker stoffskiftet. Dette er fordi muskler tar mer energi å vedlikeholde enn fett, slik at kroppen til å jobbe hardere og brenne flere kalorier. Dette skjer selv når kroppen er i ro. Trening i morgen vil holde stoffskiftet hevet hele dagen.

Intervalltrening er spesielt bra for å øke metabolic rate. Intervall blander høy intensitet bursts av øvelsen med lengre perioder med lavere intensitet trening, og er bra for å lære kroppen til å bruke oksygen og energi mer effektivt.