Digidexo.com

Hvordan ha tannregulering som voksen

Hvordan ha tannregulering som voksen


Du var en av de heldige som fikk gjennom ungdomstiden uten ydmykelse av seg bukseseler. Tjue år senere, skjønt, som kjeveortoped lim de små biter av metall til tennene, er du i ferd med å finne ut hva det er som å ha tannregulering som voksen. Men med noen mindre livsstil justeringer, kan du overleve iført seler som voksen.

Bruksanvisning

•  Invester i oral-hygiene verktøy. Iført tannregulering som voksen trekker oppmerksomheten til din munnhygiene. Du vil raskt oppdage hvor vanskelig det er å rengjøre tennene og tannkjøttet når du har munnen full av ledninger. En vannoppsug, en enhet som bruker en liten, høyt trykk strøm av vann for å fjerne rusk fra små områder i munnen, kan være en livredder. Spør din orthodontist hvilken som han anbefaler. Også investere i et utvalg av forskjellige størrelser tannbørster og en fluor skyll. Når tennene føles ren, vil du være mindre selvbevisst.

Drikk rikelig med vann. Drikkevann vasker matpartikler ut av munnen din, utvanner klissete eller sure stoffer og holder munnen smurt. Fuktig vev glir bedre på tvers av tannregulering og vil ikke bli fanget på grove kanter og tåre. Også drikkevann hjelper opprettholde friskt pust, noe som gjør deg mindre selvbevisst.

Avstå fra klebrig mat. Gi opp å prøve å tygge tyggegummi eller spise godteri mens du har tannregulering. Også, pass på mat med små partikler, som popcorn. Disse matvarer vil sette seg fast i tannregulering og øke din angst for å bli sett med mat fast på tennene. Din kjeveortoped bør gi deg en liste over matvarer du bør unngå.

Lær irritabel come-backs. Vær forberedt på merkelige kommentarer om utseendet ditt med bukseseler fra venner og fremmede. Barn vanligvis bare får "jernbanespor." Fordi tannregulering gjør at du ser ut som en tenåring, voksne får interessante beskrivelser av folks preferanser for yngre partnere.

Smile. Vet at som en voksen, går din selvfølelse dypere enn utseendet ditt. La din personlighet å skinne gjennom tannregulering fordi det er det folk flest virkelig liker med deg. Husk, det er bare en midlertidig tilstand, uansett. Bukseseler vil gå av og tennene dine vil være rettere enn de noensinne har vært.