Digidexo.com

Chicken Allergi & Rash

Chicken Allergi & Rash


Kylling allergi er forårsaket av de proteiner som er tilstede i kyllingkjøtt. Selv om allergi mot kyllingkjøtt er ikke så vanlig som andre typer matallergier, symptomer og behandlingstiltak er de samme. Kylling allergi kan være tilstede ved barndom hvis du har en familiehistorie med dem, eller kan også utvikle seg i senere voksen alder.

Typer Utslett

Matallergier, som kylling allergi, kan gjøre huden kløende. Huden kan også utvikle et utslett som eksem eller elveblest. Eksem er rød og har hvite skjell i midten av hver lapp. Eksem kan spre seg til andre deler av kroppen din. Elveblest, på den annen side, har en tendens til å holde seg i klynger. Elveblest er preget av runde, hevet røde nupper. Utslett fra kylling allergi kan ta opptil to dager å utvikle.

Andre symptomer

Kylling allergi kan også forårsake hodepine, migrene, bihulebetennelse, tungpustethet, tetthet i brystet, søvnløshet, overdreven tretthet, magesmerter, gikt og nyrestein. Gastrointestinal og luftveisproblemer er mer vanlig hos personer som har hatt kylling allergi siden barndommen.

Forebygging

Hudutslett fra kyllingkjøtt er primært forårsaket av ekstern kontakt. For eksempel kan en hånd som berører et stykke kylling muligens bryte ut i et utslett. Hos spedbarn, utslett som eksem er vanlig, og kan tyde på en matallergi som kylling allergi. Riktig blodprøver og prikktester er utført for å bestemme kroppens immunitet mot allergener. Hvis du er diagnostisert med kylling allergi, er symptomer bygges ved å unngå kylling, kyllingprodukter og retter med spor av kylling juice. Koking kan ødelegge noen av de allergene proteiner, men ikke det hele tatt.

Behandling

Som med andre matallergier, er kylling allergi vanligvis behandles med antihistaminer som Benadryl. Hvis du bryter ut i et utslett fra kylling allergi, så kan legen din anbefale en over-the-counter eller reseptbelagte hydrokortison krem ​​for å behandle utslett og lindre kløe. Hvis kylling allergi forårsake alvorlige symptomer, vil legen forskrive adrenalin skudd, som injiseres inn i beinet. Disse skuddene forhindre kroppen din fra å gå inn i sjokk, en tilstand også kjent som anafylaksi.

Betraktninger

Ifølge Wisconsin Medical Journal, allergi mot kyllingkjøtt er sjeldne. Allergi mot kylling fjær og kylling egg er mer utbredt. Men å ha egg eller fjær allergi betyr ikke nødvendigvis at du vil utvikle en allergi mot kyllingkjøtt. Å ha kylling allergi gjør deg mer utsatt for å utvikle allergi mot andre typer kjøtt og fjærfe, særlig kalkun. Endre kosthold fra sporadisk kyllingkjøtt til ofte å spise kyllingkjøtt kan øke risikoen for å utvikle kylling allergi, forklarer Wisconsin Medical Journal.