Digidexo.com

Hvordan tannkroner Are Made

Hvordan tannkroner Are Made

Tooth Forberedelse

En tannkrone brukes til å dekke eller cap en tann som har blitt skadet av skade eller forfall. Kronene er permanent satt i munnen ved hjelp av sement og kan kun justeres eller fjernes av en tannlege.

Fordi hver krone er unik, prosessen med å lage den starter med tannlegen forme og forbereder tannen din. En krone må være tykk nok til å vare, men må likevel passe naturlig mellom eksisterende tenner. For å oppnå dette, blir skadet tann barbert ned for å danne en tynn vertikal avsmalning. Tannlegen må sikre de resterende tann struktur er høy nok til å holde kronen på plass. Hvis den er for kort, vil han legge til en fyllmateriale å bygge på tann til riktig høyde. Etter at tannen er blitt preparert, vil tannlegen ta et avtrykk av tannen. Pasienten kan bli bedt om å bite ned på en dental kitt, eller tannlegen kunne bruke en keramisk Fres å fotografere tannen i sin nåværende tilstand.

Making the Crown

Det er to måter som en krone kan gjøres. En kitt inntrykk kan sendes til et laboratorium, eller en tannlege kan bruke en in-kontor Fres å lage en keramisk krone på stedet. Fres bruker en datamaskin guidet laser til å kutte en keramisk blokk til en krone. Datamaskinen bruker fotografier av munnen din til å veilede laseren og forme kronen.

Jo mer vanlig metode for krone produksjon er å sende inntrykkene til en dental lab. Teknikere bruke disse visninger til å lage en form av kronen ut av voks eller metall. For gull eller andre metall fyllinger, er en tapt voks metoden som brukes. Med keramikk eller porselen kroner, er formen laget av metall basert på formen og størrelsen på tann. Etter at kronen er fullført, er det farget som passer til fargen på tennene dine. Dette hjelper det å blande inn bedre med din naturlige smil.

Stille Crown

Når kronen sendes til tannlegen din, vil du komme tilbake for en endelig avtale for å sette kronen på plass. Tannlegen vil starte ved å plassere kronen over preparerte tannen for å sjekke passform. Han kan be deg om å bite ned for å sikre kronen er riktig justert, og kan også bruke tanntråd eller tann verktøy for å kontrollere avstanden mellom tennene. Han vil deretter fjerne kronen til fil eller barbere det ned som nødvendig til den perfekte passform er oppnådd. Når passform og komfort av kronen er blitt bekreftet, vil tannlegen sikre den ved hjelp av dental sement for å fullføre prosessen.