Digidexo.com

Er Ovarian Cancer kureres?

Eggstokkreft er kjent som silent killer fordi det er så vanskelig å diagnostisere. Likevel er det kureres, avhengig av hvilken type du har og hvilket stadie når diagnostisert. Hvis du er klar over risikofaktorer og eventuelle symptomer som du kan tildele til andre årsaker, kan du ta proaktive skritt for å hindre kreft i eggstokkene eller i verste fall fange sykdommen før den har tid til å gå videre.

Typer og Stages

Ifølge MD Anderson Cancer Center har over 30 typer eggstokkreft blitt plassert inn i tre kategorier: epitelceller, bakterie celle, og sex ledningen stromale. Omtrent 90 prosent av ovarietumorer er epitel - omtrent halvparten av disse er klassifisert som serøse karsinomer, som vanligvis diagnostisert på et senere tidspunkt, og derfor bærer den dårligste prognosen. Kjønnsceller og kjønns ledningen stromal tumor tendens til å bli diagnostisert tidligere, noe som gjør dem mer kureres. Behandlinger også variere noe etter type.

Iscenesettelse av ovarietumorer er avgjørende for å bestemme behandling og endelige prognosen. Ifølge onkologer ved Johns Hopkins University, kan behandlingen også må endres avhengig av din generelle helse, og om du planlegger å bli gravid. Legen din vil samarbeide med deg for å finne en personlig behandlingsstrategi.

Stage 1

I trinn 1, er kreft begrenset til ett eller begge ovarier. For de fleste kvinner begynner behandling med kirurgi for å fjerne svulsten og de berørte eggstokkene. Noen ganger kvinner som har ferdige fertil vil gjennomgå en hysterektomi. I de fleste tilfeller, er kjemoterapi ikke nødvendig med mindre en biopsi viser en masse grovt unormale celler. Om lag 25% av eggstokkreft er funnet på trinn 1. Disse kvinnene har en 90% eller større sjanse for å overleve lenger enn fem år.

Stage 2

I trinn 2, har kreftspredning (spredning) til livmoren og egglederne muligens eller annen bekken vev. Behandlingen er nesten alltid hysterektomi og fjerning av begge eggstokkene og egglederne. Andre vev og lymfeknuter blir samplet for kreft, og kjemoterapi (og muligens strålebehandling) kan være nødvendig. På trinn 2 begynner tumortype å ha større innflytelse på overlevelse; bare to tredjedeler av kvinner med stadium 2 epiteltumorer kan overleve lenger enn fem år, men nesten 80% av kvinner med trinn 2 bakterie celle svulster kan forvente å leve så lenge.

Stage 3

I fase 3, har kreften spredd seg til mageslimhinnen utenfor bekkenet. Metastaser kan bestå av bare noen få celler eller skjema svulster som måler 2 cm eller mer. Som med scene 2 svulster, er svulsten og berørte organer fjernes kirurgisk. Etter operasjonen, pasienten gjennomgår ofte kjemoterapi og stråling behandlinger, muligens etterfulgt av en annen operasjon for å fjerne eventuelle gjenværende kreft. De fleste tilfeller av kreft i eggstokkene er diagnostisert i dette trinn, og de fleste er av invasiv epitelial type. Dermed kan bare omtrent halvparten av kvinnene som fikk sin diagnose på dette stadiet overleve lenger enn fem år. Heldigvis bakterie celle og stromal tumor bære langt bedre prognoser.

Stage 4

I fase fire, har kreften spredd seg til leveren eller fjerne områder utenfor magen. Igjen er operasjonen vanligvis utføres, etterfulgt av kjemoterapi. Færre enn 20% av kvinnene som fikk sin diagnose på dette stadiet kan se frem til å overleve lenger enn fem år.

Future behandlingstilbud

Fordi eggstokkreft er vanskelig å oppdage og behandle, er forskere ved National Cancer Institute alltid gjennomføre studier. I en studie for pasienter med fremskreden fase sykdom, er anticancer legemidler blir satt direkte inn i bukhulen gjennom en tynn slange. Resultatene viser at denne behandlingen kan hjelpe kvinner overlever et gjennomsnitt på fem og et halvt år.