Digidexo.com

Psoriasis Relief

Psoriasis Relief


Psoriasis er en hudsykdom som er en vanlig lidelse blant folk. Med psoriasis, blir livssyklusen til hudcellene forstyrret. Som et resultat, vil cellene begynner å bygge seg opp på overflaten av huden. Døde hudceller vil danne tørr, kløende røde flekker som ser nesten ut som vekter. Foreløpig er det ikke en kur for psoriasis. Men det finnes ulike metoder for behandlinger som kan tilby lindring av symptomer på psoriasis. Livsstilsendringer kan også forbedre symptomer.

Aktuelt Coricosteroids

Ifølge Mayo Clinic, topikale kortikosteroider er de hyppigst foreskrevne legemidler for behandling av psoriasis. Bruken av kortikosteroider undertrykker immunforsvaret, noe som kan redusere symptomer på kløe og hevelse. Lavere prosent kortikosteroid salver er foreskrevet for de mer følsomme områder av kroppen, slik som i ansiktet. Mer potente kortikosteroider er foreskrevet for vedvarende flekker av hud eller når andre alternativer har mislyktes. Det er viktig at når du bruker kortikosteroider til å følge legens instruksjoner om søknad. Lokale steroider kan forårsake bivirkninger, for eksempel hudskader, fortynning av huden, strekkmerker, og utvidelse av blodårene.

Aktuelle retinoider

Aktuelle retinoider ble opprinnelig utviklet for å behandle akne. Men ifølge Mayo Clinic, retinoider som Tazorac og Avage ble spesielt opprettet i behandlingen av psoriasis. Retinoider bidra til å normalisere DNA aktivitet i hudcellene. Som et resultat blir redusert inflammasjon. Retinoider kan forårsake følsomhet for sollys og irritasjon i huden. Bruk solkrem når du går utenfor.

Salisylsyre

Salisylsyre kan kjøpes over-the-counter eller være foreskrevet i en sterkere løsning av legen din. Det regnes som en peeling agent. Ifølge National Psoriasis Foundation, kan salisylsyre bidra til å fjerne skjellende flekker i huden og mykgjøre huden. Forholdsregler må tas når du bruker salisylsyre, da det kan irritere huden hvis den blir stående for lenge.

Coal Tar

Ifølge Mayo Clinic, er kulltjære en av de eldste psoriasis behandlinger. Kull tjære kan bidra til å redusere betennelse, skalering og kløe. Ved hjelp av steinkulltjære kan være rotete, og kan lett flekker på sengetøy og klær. Tjære kan også gjøre deg mer utsatt for solbrenthet når du går utenfor, så bruker solkrem når du går utenfor anbefales.

Fuktighetskremer

Ved hjelp av kremer kan hjelpe huden din. Ifølge National Psoriasis Foundation, kan ved hjelp av kremer bidra til å redusere rødhet og kløe, samtidig som huden din leges. Kremer som Eucerin og Cetaphil hjelp til å holde på fuktigheten og gi beskyttelse for huden din. Selv ved bruk av matoljer, slik som olivenolje, eller forkorte kan bidra til å gi lindring.

Lysterapi

Lysterapi er en måte å hjelpe huden din leges, forutsatt at behandlingen ikke blir gjort overdrevet. Naturlig sollys kan bidra til å redusere hudens skalering og betennelse. Det er imidlertid viktig alltid å bruke solkrem (minst 15 SPF). Begrense soleksponering til ikke mer enn 15 minutter, tre ganger i uken. UVB lysbehandling er en form for kontrollert lys sourcing. Kunstig belysning brukes til å behandle små områder av berørte områdene. Photochemotherapy er en annen form for lysterapi. Får en lys-sensibiliserende medisinering før behandlingen. Deretter blir utsatt for en UVA-lys. Ifølge Mayo Clinic, er photchemotherapy brukes til mer alvorlige tilfeller av psoriasis. Det finnes andre former for lysbehandling, og det er viktig å snakke med legen din om du ville ha nytte av en slik type behandling, og hvis det er riktig for deg.

Livsstil rettsmidler

Selvomsorgstiltak kan bidra til å gi lindring du trenger fra psoriasis. Daglig bading kan hjelpe slough av dekan hud og rolig hud som er betent. Legge til badeoljer på badekaret, for eksempel Aveeno Skin Relief Shower and Bath Oil, kan bidra til å holde på fuktigheten. Aldri ta varme bad eller bruke parfymerte såper, da dette kan forverre tilstanden din. Dekker huden din over natten med en fuktighets wrap kan også hjelpe. Bruker vanlig vaselin, og dekker den berørte huden med plastfolie over natten, kan bidra til å berolige skjellende hud. Også begrense alkoholforbruket. Ifølge Mayo Clinic, kan drikke alkohol redusere effekten av dine behandlinger.