Digidexo.com

Hva er fordelene med Kortisol?

Hva er fordelene med Kortisol?


Kortisol er et steroid hormon som kroppen produserer naturlig i binyrene til å regulere flere systemer og hjelpe kroppen under stressende tider inkludert situasjons stress, slanking eller intens trening. På grunn av dens fordeler som et medikament, er kortisol tilgjengelig med og uten resept ved navn hydrokortison.

Aktuelt Relief

Corstisol er den aktive ingrediensen i hydrokortison produkter som lindrer hevelse, rødhet smerte og andre typer betennelse i huden og leddene. Kortisol kan bidra til å lindre smerter forårsaket av arthritis.Topical programmer er tilgjengelige som kremer, salver eller spray som forbrukerne kan kjøpe på narkotika eller dagligvarebutikker uten resept. Forbrukere kan også bruke hydrokortison å lindre kløe fra bleie utslett, insektbitt, eksem, psoriasis eller andre hudsykdommer. Leger kan foreskrive en sterkere dosering av hydrokortison - vanligvis i tablettform - for å behandle mer alvorlige hudsykdommer.

Allergier

En lege kan injiserer hydrokortison å undertrykke en pasients immunsystem under en sever reaksjon som anafylaksi eller angioødem. Anafylaksi eller anafylaktisk sjokk, som Google Health beskriver som en "livstruende type allergisk reaksjon" har en rask innsettende og engasjert alvorlig hevelse som kan blokkere luftveiene og redusere pasientens evne til å puste. Allergiske reaksjoner kan også resultere i inflammasjon under huden, kjent som angioødem. Angioødem kan også produsere renner som er spesielt tydelig i eller rundt en persons øyelokk og lepper, men er vanlig i halsen også.

Andre medisinske bruksområder

Leger kan bruke kortisol produkter til å behandle sykdommer i øyne, hud, nyrer eller skjoldbruskkjertelen. I tillegg til dette, kan kortisol medikamenter for å behandle kolitt, som er hevelse eller tykktarmen, eller inflammasjon av rektum (også kjent som proktitt). Injiserbare hydrokortison kan også tjene som en erstatning for orale steroider, som enkelte pasienter ikke kan ta, muligens på grunn av hevelse i luftveiene og halsen.

Natural Kortisol Usage

Kroppen produserer også kortisol i sin steroid hormon skjemaet. Ifølge Project AWARE, skaper kroppen dette hormonet i binyrene og kortisol viktigste funksjon er å tillate kroppen til å håndtere stress og for å opprettholde immunforsvaret. Når kroppen skikkelig produserer og bruker kortisol, er fortsatt en person mer våken og energisk enn da binyrene opplever komplikasjoner som binyretretthet.