Digidexo.com

Hvordan Diabetes Spre?

Økende Cases

Diabetes kan ikke overføres fra en person til en annen. I motsetning til vanlig forkjølelse, kan du ikke "fange" diabetes. Imidlertid har både antall tilfeller av diabetes og antall dødsfall fra denne sykdommen vært økende. Ifølge American Diabetes Association (ADA), dødsfall som skyldes diabetes komplikasjoner økte 45 prosent mellom 1987 og 2009, og 7,8 prosent av amerikanerne i dag har sykdommen.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for å utvikle diabetes har økt med antall diabetestilfeller. Disse risikofaktorene inkluderer: fedme, stillesittende livsstil, å være i en minoritets rase og genetikk, i henhold til ADA. The Weight-kontroll Information Network (WIN) rapporterer konklusjonene fra National Center for Health Statistics at i USA i 2005, 2/3 av voksne var overvektige og 1/3 overvektige. Siden 1960 har antallet overvektige voksne økte 44,8 til 66 prosent, og antall overvektige doblet 13,3 til 32,1 prosent. På samme tid som fedme øket, antall tilfeller av diabetes økte, i henhold til tidsskriftet Diabetes Care. Snarere enn diabetes sprer mellom mennesker, setter den økte praksisen av den moderne amerikanske livsstilen --- for mye mat og ikke nok mosjon, som fører til fedme --- folk i faresonen for diabetes. Dette gir illusjonen om at diabetes kan spre seg som en smittsom sykdom.

Hvordan Diabetes sprer seg i hele kroppen

De høyt blodsukkernivå som følge av ukontrollert diabetes påvirke alle system i kroppen. Overdreven sukker i blodet skader blodårene i hele kroppen ved å feste til deres proteiner. Dette svekker strukturen av blodkar etter herding og fortykning dem.

Skade på blodkar fører til skader på flere systemer og organer på en gang, ifølge nettstedet GeneticHealth. Åreforkalkning øker sjansen for hjerteinfarkt og slag, som både hjernen og hjertet er avhengige av skikkelig blodstrømmen til å gi dem med næringsstoffer. Utposning blodkar i øynene og nyrer kan lekke, permanent skade nyrene eller netthinnen. GeneticHealth rapporterer også at svekkelsen av arteriene på grunn av høyt blodsukker kan skade nerver, hindrer diabetiker fra å oppfatte skader i ekstremiteter.