Digidexo.com

Jeg har hvite klatter på My Arm Etter Sun

Jeg har hvite klatter på My Arm Etter Sun


Hvite klatter på huden er vanligvis en indikasjon på tap av pigment. Etter soleksponering, huden mørkner som hudceller produserer økte nivåer av melanin pigment. Tap av pigment i noen få flekker av hud skaper hvite flekker som kan være skremmende å finne på den ene armen. Den beste måten å finne ut årsaken bak tap av pigment er å se en hudlege for å finne årsaken til denne hud lidelse.

Gjær

En vanlig årsak til hvite flekker på huden etter soleksponering er tinea versicolor gjær. Denne gjær finnes naturlig i miljøet, men enkelte mennesker er mer utsatt for å pådra den i form av hvite flekker; folk med fet hud og gravide kvinner, for eksempel, er spesielt sårbare. Gjæren hindrer underliggende hud fra garving, forlater ujevne hvite flekker på huden. Versicolor gjær er ikke smittsom og kan behandles ved å bruke en krem ​​laget for å bekjempe fotsopp eller skrittsopp.

Vitiligo

Vitiligo, også kjent som leucoderma, er en sjelden hudsykdom som fører til flekker av hud å sakte mister pigmentering. Tapet av melanin pigmentering etterlater hvite flekker på huden. Det er ingen kjent årsak til vitiligo, men noen mistenkte årsaker inkluderer stress, arvelighet og solforbrenning. Etter diagnosen av en hudlege eller generell lege, er vitiligo vanligvis behandles med medisiner, kirurgi eller tilleggsbehandling.

Nevus Depigmentosus

Nevus Dipigmentosus er en annen hudsykdom hvor pigmentet er tapt. Denne lidelsen er vanligvis tilstede ved fødselen, men vokser mer fremtredende som den nødstilte barn modnes. Lav produksjon av hud pigment og unormal melanocyte celle funksjon er årsakene til de hvite flekker på huden, som kan bli forverret etter soleksponering når huden rundt lappene blir mørkere. Disse lesjonene kan noen ganger bli behandlet med laser og pode teknikker.

Andre betingelser

Hud skade er tidvis årsaken til hvite klatter på huden etter soleksponering. Hudskader sånn på grunn av et brannsår eller kviser betennelse kan skade pigmentproduserende melanocyte celler. Når skadet, kan disse cellene opphøre å frembringe pigment på ubestemt tid. Andre årsaker til hvite flekker på huden inkluderer pityriasis alba, som er en kronisk hudsykdom som rammer barn i vinter, og idiopatisk guttate hypomelanose, som er en genetisk lidelse forbundet med aldring som produserer små hvite flekker i ansiktet.