Digidexo.com

Helsemessige fordeler av frisk sitron Juice

Helsemessige fordeler av frisk sitron Juice


Sitroner har alltid vært populære på kjøkkenet på grunn av sin sterke, distinkte smak som kan legge et løft av smaken til en rekke matvarer. Mens skall av en sitron, som er spon fra skallet av frukten, krydder mat pent, det er sitronsaft som er oftest brukt. Du kan enten presse den rett fra en sitron, eller kjøpe juice i butikken. Ikke bare vil det fungere som en potent smakstilsetning, vil det også legge til en rekke helsemessige fordeler til kosthold.

Vitamin C

Sitronsaft er høy i vitamin C, som er en av de mest viktige antioksidanter ute. Den angriper frie radikaler som kan forårsake oksidativ skade på celler og DNA.

Limonin

Til stede i det samme beløpet som vitamin C, er limonin en spesiell stoff som finnes i sitronsaft. Det bidrar til å hindre kreft i munnen, hud, colon og tannkjøtt.

Kolesterol

Limonin er også kjent for å redusere mengden av LDL-kolesterol i kroppen. Dette er det dårlige kolesterolet som kan føre til hjerteproblemer.

Immune System

De høye nivåer av vitamin C som finnes i sitronsaft også bidra til å øke immunforsvaret. I tillegg til bekjempelse av frie radikaler skader, fremmer det også hvite blodcellevekst slik at kroppen kan bekjempe inntrengende bakterier og virus.

Leddgikt

Nyere funn publisert i "Annals of revmatiske sykdommer" viser at sitronsaft og vitamin C teller bidrar til å redusere virkningene av revmatoid artritt.