Digidexo.com

Medisinske årsaker til slitt hår

Medisinske årsaker til slitt hår


Sprøtt hår er forårsaket av en mangel på fuktighet og oljer som trengs for å opprettholde mykt hår og glans. Dette kan være et tegn på at du trenger å endre ditt hår behandling som mindre hårføning, skiftende sjampo eller mindre bading i klorsvømmebassenger. Det kan også være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand. Hvis håret ditt er alltid sprø, som en forholdsregel, bør du konsultere legen din.

Kwashiorkor

Også kjent som ondartet underernæring, protein feilernæring eller protein kalori feilernæring, er Kwashiorkor en tilstand som er forårsaket av en alvorlig proteinmangel. Steder mest berørt av dette er tredje verden land, spesielt etter å ha blitt truffet av en naturkatastrofe når matforsyninger er knappe. Det skjer også til enkeltpersoner som ikke spiser nok protein fordi de ikke vet hvor mye protein er nødvendig i kostholdet. Dersom den riktige mengde protein er forbrukt, må den sprø hår gå bort.

Anoreksi

En annen årsak til sprøtt hår kan være anoreksi. Anoreksi er en fysisk lidelse, men enda viktigere, en psykisk lidelse. Det er ofte et resultat av lav selvtillit og gruppepress der det å være tynn er ansett som vakker. Dårlig slanking av personer med anoreksi forlater kroppen mangler de næringsstoffene som trengs for sterk hår.

Hypotyreose

Hypotyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok thyreoideahormoner. Skjoldbrusk hormoner er viktig for alle cellene i kroppen, og de bidrar til å regulere stoffskiftet. Hypotyreose kan føre til sprø og tynt hår.

Trichorrhexis nodosa

Trichorrhexis nodosa er en håret defekt som kan komme fra enten fysisk eller kjemisk traumer. Det er generelt utløst av overdreven børsting, enkelte hårfarger, hårføning, bading i klorerte bassenger eller gjentatt eksponering for ultrafiolette stråler. Dette fører til at håret til å miste de nødvendige oljer og fuktighets det er behov for, som i sin tur gjør håret tørt og sprøtt.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en behandling for kreft. Kreftceller har en tendens til å vokse raskt, slik kjemoterapeutiske medikamenter blir brukt for å drepe kreftceller. Disse stoffene også dreper andre raskt voksende friske celler, en av dem er hårsekken celler, og dermed forårsaker sprøtt hår eller hår tap. Legemidler som brukes i kjemoterapi kan ha ulike effekter på en persons hår, alt fra mildt tørt sprøtt hår, for å fullføre hårtap. Hvis en pasient har sprø eller tynt hår, bør disse symptomene klare opp et par uker etter at kjemoterapi medisiner har blitt avviklet.