Digidexo.com

Den Papilloma Virus hos barn

Humant papillomavirus-infeksjon (HPV) overføres fra mor til barn under fødsel kan føre til en kronisk luftveisinfeksjon som kalles gjentatte luftveis papillomatosis; vanlige bivirkninger inkluderer vorter i munn og svelg. Barn kan også utvikle HPV symptomer i genital og anal regioner; dette er ofte, men ikke alltid et resultat av seksuelle overgrep.

Gjentatte luftveis papillomatosis

En mor som har HPV-typene 6, 11 eller noen ganger 16 kan passere viruset til barnet sitt enten før eller ved fødselen, ifølge International gjentatte luftveis Informasjon-Support-Advocacy Center). Dette kan føre til gjentatte luftveis papillomatosis (RRP), en tilstand som forårsaker HPV lesjoner å vokse i halsen. Disse lesjonene kan føre til pustevansker og mange barn må gjennomgå mange kirurgiske prosedyrer for å hindre en lukking av luftveiene.

Transmission

RRP er ikke en smittsom tilstand, og andre kan trygt samhandle med barn som har RRP. Dette er fordi HPV er generelt ikke i stand til å infisere halsen, og synes å være i stand til så nesten utelukkende hos barn født av infiserte mødre. En svært liten gruppe av voksne utvikler HPV infeksjon i halsen, men ikke gjennom kontakt med barn som har RRP.

Forebygging

Gravid kvinne bør testes for HPV. De som blir funnet å ha HPV kan rådes til å vurdere å ha en C-delen for å redusere sjansene for å overføre viruset til sine barn. Men Rosen, et al., Merk at noen barn gjør utvikle infeksjon før fødselen, i så fall en C-delen ikke kan hindre overføring.

Anogenitale Vorter

Noen barn utvikler vorter på kjønnsorganer eller anus som følge av HPV-infeksjon. Det er mulig for at dette skal resultere fra å bli født av en mor med HPV, selv om seksuelle overgrep er ofte bekreftet eller mistenkt i tilfeller av små barn med anogenital HPV vorter, ifølge Mary Wu Chang, MD.

Andre Vorter

Noen typer HPV forårsaker vorter som vanlige vorter, plantar vorter og flate vorter. Barn er meget ofte utsatt for disse typer av HPV og kan utvikle vorter i barndommen eller senere som et resultat av slik eksponering.