Digidexo.com

Fakta om Tenåringer og AIDS

HIV / AIDS er en global helseproblem som kan påvirke folk i alle aldre. Tenåringer er i en alder da de kan engasjere seg i risikoatferd for overføring for første gang, og de bør ta skritt for å beskytte seg selv og andre.

Transmission

Tenåringer er i faresonen for å få hiv ved ubeskyttet vaginal, anal og oral sex, og gjennom deling narkotika parapheralia, inkludert sprøyte nåler og sprekk rørene.

Forebygging

Tenåringer bør bruke kondom for penetrerende sex og fellatio og dental demninger for cunnilingus å redusere risikoen for seksuell overføring. Narkotika brukerutstyr bør steriliseres og ikke delt.

Testing

Tenåringer som mener de har vært utsatt for HIV bør oppsøke testing (se Ressurser for å finne HIV testing nettsteder). Tenåringer bør være oppmerksom på at enkelte testsenter kan kreve foreldrenes samtykke for testing.

Prevalens

Det er 2 millioner mennesker under 15 år som er HIV-positive, ifølge Avert.org. Infeksjonsrate for tenåringer er lavere enn i andre aldersgrupper, men disse prisene har også holdt jevn de siste årene, ifølge CDC.

Utdanning

Pedagogiske ressurser om HIV / AIDS avhenge av statlige lover om seksualundervisning i skolen.