Digidexo.com

Hva Styrer Valuta forbrenningen?

Hva Styrer Valuta forbrenningen?


Menneskekroppen anvender oksygen i forbindelse med en kilde for brennstoff for å produsere energi. En av disse brensler er fett. Når fett tap oppstår kroppen er oksydasjon av fettet, og å konvertere den til energi. Visse faktorer styrer frekvensen av fettoksidasjon og kan enten øke eller redusere kroppens evne til å bruke fett som drivstoff. Disse faktorene omfatter livsstil, miljø og genetikk.

Aktivitet

Aktivitetsnivået påvirker frekvensen av fettforbrenning. Fett og oksygen brukes sammen for å produsere energi, slik at en hvilken som helst type trening øker frekvensen av fettoksidasjon. En inaktiv livsstil, på den annen side vil redusere den. Studier av "Medicine & Science in Sports & Exercise" viser at lavere intensitet trening, som jogging eller jevn sykling, brenner hovedsakelig fett til energi under trening. Intens trening, på den annen side, slik som krets trening, brenner hovedsakelig karbohydrater som brensel. Intens trening, men er blitt vist å øke metabolske rate samlet, og dermed øker hastigheten av forbrenningen selv under perioder med hvile.

Foods

Kosthold og ernæring er medvirkende faktorer til frekvensen av fettforbrenning. Noen matvarer naturligvis øke metabolic rate og dermed frekvensen av fettforbrenning. Disse matvarer inneholder grapefrukt, brokkoli, mager kalkun, havregryn, chilipepper, epler og pærer. Mat lave i sukker eller karbohydrater generelt øke frekvensen av fettforbrenning. De fleste proteinkilder som kjøtt, myse kosttilskudd og egg også øke forbrenningen.

Fat Oksidasjon hemmere

Matvarer som hemmer fettforbrenning inkluderer sukker, stekt mat, hvitt brød, de fleste bearbeidet mat og alkohol. Denne reduksjonen i fettoksidasjon er forårsaket av en plutselig økning i insulinnivåene. Høye insulinnivåer stimulere kroppen til å utnytte det overskytende karbohydrater som drivstoff, og dermed redusere fettoksidasjon. Mat høy i mettet fett, som for eksempel stekt mat, økt kolesterol og redusere frekvensen av fettforbrenning. En diett med høyt innhold av karbohydrater forsinker forbrenningen så høye nivåer av glykogen lagret i musklene drivstoff kroppen.

Metabolic Rate og Thyroid

Skjoldbruskkjertelen bestemmer kroppens resting metabolic rate. En under-aktiv skjoldbruskkjertelen vil resultere i en langsom hastighet på forbrenningen, og en overaktiv skjoldbruskkjertel vil resultere i en fast hastighet på forbrenningen. Effektiviteten av skjoldbruskkjertelen kan bestemmes av genetikk eller miljøfaktorer som for eksempel mangel på mat. "American Journal of Clinical Nutrition" konkluderte med at mangel på riktig ernæring svekket kroppens evne til å oksidere fett skikkelig.

Koffein

Koffein produkter har vist seg å øke frekvensen av fettforbrenning og resting metabolic rate. Kaffe, koffein piller, sort te, oolong te og grønn te har vist seg å øke metabolic rate med opp til 12 prosent.