Digidexo.com

Behandlinger for Stage IV Lung Cancer

Stage IV lungekreft er den mest alvorlige formen for lungekreft med en lav kur rate. Når noen er diagnostisert med denne fasen av sykdommen, har kreften trolig spre seg til andre organer. Noen som har fått denne diagnosen velger ikke å fortsette behandlingen, slik at de kan nyte tiden de har igjen med venner og kjære. Andre velger å kjempe med medisiner som cellegift og stråling.

Dannelse

Lungekreft, lignende de fleste kreftformer, begynner som en abnormitet i cellene i kroppen. Celler normalt multiplisere og dividere etter behov, opprettholde en sunn system av checks and balances. Ved dette systemet blir avbrutt, begynner ukontrollert deling av celler. Da disse celler formere, danner de harde masser innen lungen.

Mange mennesker med lungekreft innser ikke at de har det. Symptomer som kronisk bronkitt, hoste opp blod og tungpustethet slutt bli merkbar. Tester som røntgen og CT-skanning er utført for å finne ut om kreften har dannet i lungene. Når kreft er diagnostisert, er det da klassifisert i henhold til scenen.

Stadier

Det er fire stadier av lungekreft, med Stage jeg er minst alvorlig og Stage IV er den mest alvorlige. Når noen er diagnostisert med Stage IV, betyr dette vanligvis at deres kreft har spredning fra lungene til andre deler av kroppen slik som lymfeknuter, lever eller hjernen. Når kreften har nådd Stage IV, sjansene for å overleve er minimal. Det er behandling, men er tilgjengelig for folk som er i avanserte stadier av lungekreft.

Behandling

Den viktigste behandlingen brukes for pasienter med stadium IV lungekreft er kjemoterapi, og det gis kun til de som tåler det. Selv om ikke en kur for Stage IV kreft, kan det forlenge livet for ca to til fire måneder. En annen behandling som kan brukes er utvendig stråling. Ytre stråling blir administrert ved hjelp av en maskin som skyter fjernlys røntgenstråler inn i svulsten. I løpet av trinn IV lungekreft, er det først og fremst anvendes for å lindre smerte og å bremse veksten av svulsten.

En annen form for behandling er smertebehandling. Mange velger på dette sene stadiet å stoppe kjemoterapi og stråling. Den eneste medikament som blir gitt i løpet av denne tid er å lindre smerte. Målet er å gjøre pasientene komfortabel slik at de kan nyte hvilken tid de har igjen.

Bivirkninger

Kjemoterapi og strålebehandling har lignende bivirkninger. Disse bivirkningene er håravfall, kvalme, oppkast og en svekkelse av immunforsvaret. Mennesker som gjennomgår strålebehandling kan oppleve svie og utslett på det punktet av stråling. De kan også føle noen smerte i hele kroppen.

Konklusjon

Pasienter som er diagnostisert med Stage IV lungekreft ønsker selvsagt å kjempe sin sykdom. De ønsker å finne de beste behandlingene og opprettholde en positiv tilnærming. Valget mellom å enten søke videre behandling eller slipp det er en dypt personlig sak, selv om pasienten vil ønske å vurdere meningene til familie og leger.