Digidexo.com

Hva er Seconal?

Seconal er et merkenavn for et legemiddel med en aktiv ingrediens som kalles secobarbital. Det er et barbiturat som er klassifisert som et beroligende-hypnotiske, noe som betyr at den fungerer som en depressant og gjør at du føler deg søvnig. Seconal brukes til å behandle søvnløshet, og kan også være foreskrevet for å redusere angst eller rolige pasienter før operasjon.

Dagtid

Dette stoffet er vanligvis ikke foreskrevet for bruk på dagtid for å redusere angst eller spenning på grunn av sine fysiske effekter. Andre legemidler som Paxil eller Prozac er vanligvis anbefalt siden pasientene vil føle seg mindre sliten fra dem.

Fysisk assistert selvmord

Leger i Oregon ofte brukt dette stoffet som en form for dødelig injeksjon for å hjelpe pasienter begår selvmord inntil selskapet som gjorde det, Eli Lilly and Company, sluttet å produsere det.

Overdose

Fordi Seconal depresses nervesystemet, kan en overdose av medikamentet være dødelig. Tegn på en Seconal overdose inkluderer grogginess, hodepine, har problemer med å puste og lavt blodtrykk.

Graviditet

Seconal kan skade et foster det det er inge av moren under svangerskapet. Stoffet kan også svekke effekten av p-piller, og det anbefales at en annen form for prevensjon, som kondomer, ved å brukes mens du tar det.

Fun Fact

Seconal var en av de stoffene som ble misbrukt av karakterene til Jacqueline Susans 1966 hit romanen "The Valley of the Dolls". Begrepet "dukke" var en hengiven navn som karakterene Anne Welles, Neely O'Hara og Jennifer Nord kalte dette stoffet, samt nembutal og Amytal.

Celebrity Dødsfall

Kjendiser som hadde Seconal i sitt system på tidspunktet for deres død inkluderer skuespiller Judy Garland og gitaristen Jimi Hendrix. Garland er overdose var et uhell, og omstendighetene rundt Hendrix død fortsatt uklare.