Digidexo.com

Parasittiske Eye Infeksjon

Parasittiske øyeinfeksjon er noe som har påvirket nesten halvparten av den amerikanske befolkningen. Effektene er ikke alltid alvorlig, men med de rette forholdene kan det få alvorlige konsekvenser, som forårsaker blindhet. En full forståelse av hvor infeksjonen kommer fra, hvordan den sprer seg og hvordan å behandle den kan unngå unødvendige komplikasjoner.

Grunnleggende

Parasittiske øyeinfeksjon, eller okulær toksoplasmose, er klassifisert som en mild til alvorlig infeksjon i øyet og øyets omgivelser som omgir den. Parasitten i seg selv er en larve eller voksen, protozo eller metaozoan, intracellulær, forplikte parasitten som forårsaker zoonotiske infeksjoner hos mennesker og de fleste pattedyr. Etter å ha berørt en fjerdedel til halvparten av befolkningen i USA, og mer rundt om i verden, er okulær toksoplasmose mest utbredt i varme, fuktige klima.

Årsaker

Den hyppigste årsaken til verten og infeksjon hos mennesker er katten. Hvis en katt spiser rått kjøtt, fugl eller mus, kan det være infisert med trachyzoites, bradyzoites og sporozoites som utgjør sykdommen. Infeksjonen sprer seg til mennesker gjennom kattens avføring, som inneholder oocyster som gjennomgår sporulation og hvis inntas av mennesker, resulterer i akutt infeksjon. Andre årsaker til infeksjon er et menneske å spise rå, ukokt kjøtt selv eller å ha et problem med immunforsvaret, som AIDS. Endelig kan oppstå infeksjon medfødt hvis mor overtar infeksjonen før eller under drektighetsperioden.

Infeksjon

Når tachyzoites inn i kroppen, skriver de i cellen, blir vacuolated og reprodusere. Så de går inn i blodstrømmen til de når øyet, der tachyzoites konvertere seg til bradyzoites. Infeksjonen manifesterer seg som en cyste, som er motstandsdyktig mot immunsystemet. Hvis cyste brister, stoffet det produseres starter den inflammatoriske prosessen på.

Symptomer

I immunkompetente verter, er infeksjonen mild, noe som resulterer i svak smerte og tåkesyn, kanskje med en større frekvens av flekker i øyet. Men i en immunkompromittert vert infeksjonen kan produsere alvorlige nekrotiserende retinities. Dersom parasitten fortsetter å formere seg og ekspanderer inn i netthinnen, ødelegge vevet i, kan blindhet føre.

Cures

En rekke legemidler er tilgjengelige for å bekjempe okulær toksoplasmose. Pyrimetamin blandet med sulfadiazine hemmer overlevelse av toksoplasmose, som gjør bruk av klindamycin med sulfadiozine. Etter behandling med antibiotika, kan orale steroider anvendes for å bekjempe infeksjonen. Alltid konsultere en lege om hvilken behandling vei å ta.