Digidexo.com

Hvordan identifisere Difteri

Difteri er en øvre luftveisinfeksjon. Det er forårsaket av bakterier og vanligvis er rettet mot nese og hals. Difteri er en alvorlig infeksjon som kan føre til forverret motorisk kontroll og redusert følsomhet i nervene. I noen tilfeller er difteri dødelig. Det er mest utbredt i overbefolket, til uhygieniske områder hvor folk også har en tendens til bli underernært. Små barn og eldre mennesker er spesielt utsatt for å utvikle difteri. Det var en gang en utbredt sykdom over hele verden forårsaker tusenvis av dødsfall per år. Det påvirket mennesker over hele sosiale skillet. Selv kongefamilien i Storbritannia hadde flere difteri relaterte dødsfall i det nittende århundre. Med utviklingen av difteri / tetanus / kikhoste (DTP) vaksinasjon, nå er det stort sett bare finnes i den tredje verden utviklingsland. Vaksinen er nå nødvendig for alle barn før vi går på skolen. Det anbefales at voksne får også en booster av DTP-vaksine som fordelene avta over tid på grunn av fortsatt eksponering. Difteri er en svært smittsom sykdom. Det er spredt gjennom fysisk kontakt og puste sekret av sykdommen for eksempel etter en smittet person hoster eller nyser. Her er noen tips for å hjelpe deg med å identifisere symptomer på difteri.

Hvordan identifisere Difteri

Symptomer på Difteri

•  Smerter i halsen kan være difteri som difteri er ofte forvekslet med bare en veldig dårlig sår hals i en tidlig fase.

Feeling febrilsk kan være begynnelsen difteri. Det fører vanligvis en lavgradig feber når det begynner å utvikle seg.

Hvis halsen kjertlene hovne opp, kan det være difteri. Difteri forårsaker kjertler og noder i halsen og nakken til å bli hovne og ømme.

Hvis du har problemer med å puste, kan du ha difteri. Infeksjonen kan belegge nese, svelg og luftveier passasje med en uklar sort eller grått belegg gjør det svært vanskelig å puste.

Opplever du dobbelt visjon? Som difteri forverres kan det føre til at synet blir uskarpt.

Utvikling av sløret tale kan være diptheria. Dette er et annet tegn på at infeksjonen er gradvis blitt verre.

Hvis du føler deg som om du går inn i sjokk, kan du ha difteri. I de senere stadier av difteri, kan en person begynner å se ut som de kommer inn i sjokk med blek, klam hud, overdreven svette, rask hjerterytme, og angst.

Hint

  • Kontakt lege umiddelbart hvis du tror du er vist tegn på difteri.