Digidexo.com

Høye jern Foods at babyer bør ikke spise

Høye jern Foods at babyer bør ikke spise


Det første året av en baby liv er delt inn i en seks måneders fasen av eksklusive amming, etterfulgt av en avvenningsfase der faste stoffer er innført, fra måneder sju til 12. Jern er viktig for fosterets utvikling. Høy jern matvarer utgjøre noe problem, gitt at barnet er minst 6 måneder gammel og ikke er allergisk.

Amming

The American Academy of Pediatrics anbefaler at babyer får alle sine næringsstoffer fra amming for de første seks månedene, eller fra en morsmelkerstatning som et andrevalg. Sunne babyer får nok jern fra morsmelk til de når seks måneder, når deres jern nivåer deplete. Ingen faste stoffer, spesielt høy-jern faststoffer som for eksempel fisk eller lever, skal gis til et barn før avvenning fase.

Sjømat og Peanuts

Noen foreldre er pro-forsinkelse - det vil si, banning svært allergiske matvarer som sjømat og peanøtter fra et barnets kosthold før de er mer utviklet. Andre mener at innføring av high-allergi matvarer tidlig vil bygge opp en immunitet. The American Academy of Barneleger '"Effekter fra gamle ernæringsterapi" var mangelfulle for eller imot, men det ga bevis for at eksklusive amming reduserer risikoen for kumelkallergi og eksem tilstander som eksem, vanlig hos barn yngre enn 5. Det fremdeles ikke er tilrådelig å gi avvenning babyer store mengder høy allergen mat.

Jerntilskudd

Iron kosttilskudd kan gjøre mer skade enn godt, spesielt under graviditet og for sunne babyer alderen 1 til 6 måneder, når det er en risiko for jern forgiftning, det motsatte av anemi. Sunne babyer yngre enn 7 måneder har lav risiko for anemi. Fra 7 til 12 måneder, et balansert kosthold, med jern fra heme kilder som rødt kjøtt, lever, fjærkre og fisk, anbefales. Heme jern er i form lettest absorberes av kroppen.

Avvenning

Fra 6 til 12 måneder, er babyer gradvis avvent brystmelk. Deres første faste stoffer er mushed opp ris, korn og frukt, som de varsomt ta til den nye maten. Etter dette, kan babyer spise nesten hva som helst. Høy jern matvarer som kylling, kalkun, lever, fisk og linser vil supplere morsmelk for å gjøre opp den anbefalte daglige 11 mg jern for 7 til 12-måneders-åringer.