Digidexo.com

Anbefalte matvarer for Baby

Anbefalte matvarer for Baby


Å ha en baby er et stort ansvar og heve en å være sunn krever mye tid og omsorg. En av de viktigste måtene å holde babyen din vokser og utvikler seg normalt er å gi riktig ernæring. Babyer har visse ernæringsmessige behov ved visse stadier av deres utvikling og foreldre bør utdanne seg til å vite hva slags mat å gi på hvilket stadium. Å få riktig mat i spedbarnsalder vil gi en baby med et forsprang til et sunt liv.

0-4 måneder

En nyfødt opp til ca fire til fem måneder krever ikke annet enn morsmelk eller morsmelkerstatning. Morsmelk inneholder alle næringsstoffer, fett, sukker, protein og selv immun øke antistoffer som barnet krever å vokse og utvikle seg sunt. Det finnes noen typer formel, for eksempel kumelk basert, soya basert, hydrolyserte eller spesielt formulert for visse behov. Formel har blitt utviklet for å ligne på morsmelk så tett som mulig, og gi de nødvendige vitaminer og mineraler. De fleste typer har blitt forsterket med jern, vitamin D og DHA og ARA, som er fettsyrer for hjernen og øye utvikling. Babyer som ble matet med enten morsmelk eller morsmelkerstatning vil redusere det beløpet de krever over tid, men babyer trenger denne type næring fram til et år gammel.

4 til 6 måneder

I denne alderen, er en babyens fordøyelsessystem klar til å begynne inntak av fast føde. Innføringen av fast føde bør begynne med umiddelbar jern-forsterkede frokostblandinger, slik som ris korn, fortynnet med morsmelk eller morsmelkerstatning. Etter at barnet har blitt brukt til det nye tekstur og smak, kan andre typer korn følge, slik som havremel eller hvete. Begynn med en ny mat i en tid, å vente noen dager før innføring av en ny type, se for noen allergiske reaksjoner.

6 til 8 måneder

Etter at barnet er vant til frokostblandinger, starte ham med anstrengt, most eller moste kokte grønnsaker som poteter, erter, gulrøtter, squash, rødbeter, eller grønne bønner. Du kan kjøpe disse barnemat grønnsaker kommersielt eller lage din egen. Frukt kan følge eller bli matet samtidig med grønnsakene, så lenge du vente et par dager mellom nye matvarer for å overvåke for allergier. Frukt alternativene inkluderer anstrengt, most eller moste bananer, applesauce, pærer, fersken, aprikos, svisker og mye mer. Etter frukt og grønnsaker, kan tilberedes og anstrengt kjøtt som skinke, kalkun eller kylling bli innført.

8 til 12 måneder

I denne alderen, en baby krever fortsatt morsmelk eller morsmelkerstatning i tillegg til babymat. Etter en baby er komfortabel med frukt, grønnsaker og kjøtt, små fingermat som brødskiver, Cheerios eller andre frokostblandinger, kjeks, kjeks eller nudler kan bli innført. Choking farer som rosiner, nøtter, hele druer, bær, potetgull, pølser, rå gulrøtter, popcorn eller liten, hard candy bør unngås. Fortsetter å introdusere nye frukt eller grønnsaker og tabellen matvarer rundt et år gammel. For en baby første året, bør vanlige allergiske matvarer som honning, peanøttsmør, sitrusfrukter, og eggehviter unngås.

Etter ett år

Når en baby er et år gammel, kan helmelk erstatte formel eller morsmelk. Unngå salte eller sukkerholdige matvarer og fruktjuicer kan innføres, men må fortynnes med vann. Småbarn kan fortsette å spise maten du spiser, så lenge det er kuttet i passende store biter.