Digidexo.com

Hva er en MRSA kultur?

Meticillinresistente Staphylococcus aureus er en form for staph bakterier som viser resistens mot normale bredspektret antibiotika behandling. Leger bruker kontrollerte tester kalt kulturer å bidra til å avsløre tilstedeværelsen av MRSA-infeksjon.

Kulturer

Merriam-Websters Online Dictionary definerer en kultur som handlingen eller prosessen med å bruke forberedt næringsstoffer for å dyrke levende organismer som virus eller bakterier. Ved testing for MRSA, kan legene gjøre kulturer fra flere forskjellige kroppslige stoffer.

Testet Stoffer

Stoffer som brukes for å gjøre MRSA kulturer inkluderer oppspytt (spytte kombinert med slim eller slim), blod, urin og hud eller drenert væske fra området av infeksjonen, ifølge US National Library of Medicine.

Å gjøre en kultur

For å gjøre en kultur, leger ta innsendte prøver og sende dem til et laboratorium, ifølge Mayo Clinic. I laboratoriet blir en gitt prøve satt til en tallerken som inneholder næringsstoffer som er spesielt utformet for å fremme veksten av noen bakterier tilstede i prøven.

Kontroll for MRSA

Vanligvis tar det omtrent to døgn for en kultur til å vokse påvisbare mengder av bakterier, ifølge Mayo Clinic. Etter denne perioden, kan legene se på tilstedeværelsen av MRSA.

Betraktninger

The Mayo Clinic bemerker at leger nå kan bruke en raskere metode for MRSA-testing som innebærer deteksjon av Staphylococcus DNA.