Digidexo.com

Medisinske grunner for en svart tungeSort tunge, noen ganger kalt hårete tungen, er en midlertidig medisinsk tilstand der tungen ser ut til å bli svart og hårete. Selv om det ser alarmerende, er det vanligvis godartet og ikke forårsaker noen helseproblemer. Det er flere årsaker til en svart tongue.The misfarging av tungen vil vanligvis gå bort uten medisinsk behandling, ifølge Mayo Clinic. Men hvis det vedvarer i mer enn 10 dager, bør du oppsøke lege eller tannlege.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, tegn og symptomer på svart tunge er svart, grønn eller brun misfarging tungen. Tungen noen ganger har en hårete eller furry utseende. Tilstanden endrer vanligvis smak; du kan ha en metallisk smak. Halitosis, eller dårlig ånde, er vanlig. I alvorlige tilfeller av svart tunge, kan en person ha en gagging sensasjon.

Kjennetegn

Sort tungen er karakterisert ved unormal tøyelighet og misfarging av papillene, eller fremspring på tungen. Disse anslagene er på toppen overflaten av tungen. Svart tunge resultater når papiller ikke kaster ut som de vanligvis gjør. Rusk og bakterier deretter samle på den langstrakte papiller, noe som resulterer i en svart, hårete utseende. Sort tungen ofte begynner på baksiden av tungen, og gradvis strekker seg til fronten.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, kan svart tunge oppstå av flere grunner. En endring i bakterier og gjær i munnen er den vanligste årsaken. Ofte er et antibiotikum å klandre, og når antibiotika er avviklet, vil tungen tilbake til sin normale utseende. En annen årsak kan være dårlig munnhygiene og en opphoping av bakterier i munnen. Vismut, som er i Pepto-Bismol, kan føre til denne tilstanden. Overforbruk av munnskyllevann som inneholder oksiderende eller astringents kan forårsake tilstanden, som kan røyking og skråtobakk.

Behandling

Eliminere potensielle årsaker. En tungeskrape kan rengjøre papiller på tungen ved å fjerne skitt, smuss, bakterier og andre organismer fra overflaten. Dette vil gi misfarging å falme, og tungen vil gjenoppta sitt normale utseende raskere.