Digidexo.com

Interstitiell cystitt og Eye Infeksjon

Interstitiell cystitt og Eye Infeksjon


Hvis det oppstår interstitiell cystitt og en infeksjon i øyet på samme tid, kan de være forårsaket av forskjellige tilstander eller de kan være symptomatisk for Sjøgrens syndrom, en sykdom som påvirker immunsystemet. Det finnes en rekke andre symptomer for å se etter for å bestemme om Sjøgrens syndrom er årsaken til et øye infeksjon som forekommer på samme tid som interstitiell cystitt.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en tilstand der veggene i blæren inflame, forårsaker mye smerte. Det fører til hyppige, ubehagelig og ofte smertefull vannlating, samt smerter under samleie og smerter i bekkenområdet. Det blir ofte feildiagnostisert som en urinveisinfeksjon.

Øyeinfeksjon

Det finnes mange forskjellige typer av øyeinfeksjoner. Membranen av det hvite i øyet kan bli infisert (konjunktivitt), samt øyeeplet (blefaritt) og hornhinnen (keratitt), blant andre steder. Infeksjon kan være viral eller bakteriell, og vanligvis forårsaker betennelse og irritasjon i det infiserte området, samt utslipp og tørr eller avskalling av huden i noen tilfeller. Hvis du opplever interstitiell cystitt og også lider en infeksjon i tårekanalen, forårsaker tørre øyne, kan dette være på grunn av Sjøgrens syndrom.

Sjøgrens syndrom

Den eksakte årsaken til Sjøgrens syndrom er ukjent. Det er en autoimmun sykdom som forårsaker betennelse i visse av de kjertler i kroppen. Nippelen på øyet som skaper tårer ofte blir infisert, forårsaker svelling, blokkerer tårer og gjøre tørt øye. Hvis ikke sees å raskt kan tørrhet føre til ytterligere infeksjoner av andre deler av øyet. Sjøgrens syndrom fører også til andre vev i kroppen til å inflame; når dette skjer i blæren kan det føre til interstitiell cystitt.

Behandling

Da årsakene til Sjøgrens syndrom er ukjente, er det ingen helbredelse for tilstanden. Imidlertid kan symptomene skal behandles. Den eneste godkjente medikamenter for interstitiell cystitt er Elmiron, et medikament som utgjør innsiden av blæren for å lindre symptomer. Andre behandlingsformer som kan hjelpe interstitiell cystitt inkluderer blæren hydrodistention, som innebærer å fylle blæren med væske for å strekke den (nettsiden HealthCentral stater som strekker nerver i blæren kan gi noen lettelse fra smerte), og endring av kosthold for å fjerne noen matvarer og drikke som kan føre til irritasjon i urinblæren, som for eksempel alderen oster, løk og tofu. Ciklosporin øyedråper er utformet for å redusere betennelse i infiserte tårekjertlene. Konsultere legen din dersom du merker en mer alvorlig infeksjon som påvirker resten av øyet. Du kan trenge antibiotika for å håndtere problemet.

Betraktninger

Umiddelbart hvis du merker symptomer på interstitiell cystitt og et øye infeksjon bør du kontakte legen din. Sjøgrens syndrom fører ofte en tørr munn ved å infisere spytt kjertler. Lunge infeksjoner er også en sjelden symptom på tilstanden. Det er også noen ganger fulgt av bindevevssykdommer slik som reumatoid artritt eller sklerodermi.