Digidexo.com

Når er en Fever farlig for en pjokk?

Når er en Fever farlig for en pjokk?

Småbarn bør generelt ha en temperatur på mellom 97 og 100,4 grader Fahrenheit. Mens 98,6 grader er standard for en normal kroppstemperatur, noen individer har en tendens til å kjøre høyere eller lavere. Aktivitetsnivå og varme dager kan også påvirke temperaturen. Derfor er noe under 100,4 vanligvis ikke definert som en feber. The American Academy of Pediatrics gir retningslinjene for å ta temperaturer på småbarn. De anbefaler å bruke et digitalt termometer enten rektalt eller i armhulen for alderen 3 måneder til 3 år. Under armen kan gi deg en generell idé, men det kan være et par grader off.

Høy feber

Kontakt barnelege hvis din pjokk har en temperatur på 103 grader eller høyere. Hvis feberen har nådd 105 grader, bør du gå til et sykehus med en gang. Feber mer enn 107 grader er svært farlig og kan forårsake langsiktige skader på kroppen. Husk at metoden du bruker til å ta barnas temperatur hjemme kan påvirke om du får en nøyaktig lesing.

Long-Term Fever

En lavgradig feber kan være grunn til bekymring hvis det ikke går bort. Dette kan være et tegn på en farlig infeksjon eller sykdom som ennå ikke har presentert andre symptomer. Du bør ringe din barnelege hvis din pjokk har feber over 101 grader eller høyere for mer enn en dag. Legen kan be deg om å komme inn eller fortelle deg å prøve hjem rettsmidler og vente litt lenger. Ikke overse en feber som varer i flere dager eller uker, selv om det ikke er noen andre symptomer.

Vaksinasjoner

Barn får ofte feber etter at de får vaksiner. En lavgradig feber som bare varer i en dag eller to er ikke ansett som farlig. Det kan behandles med paracetamol dersom det ikke er noen andre vesentlige symptomer. Men hvis den når 102 grader C eller høyere, kan det bety en negativ reaksjon. Se legen din eller gå til et sykehus hvis din pjokk har en høy feber innen 72 timer etter en vaksinasjon. Andre bivirkninger å se etter inkludere kramper, ekstrem søvnighet og high-pitched jammer som varer i noen timer.

Ledsagende symptomer

Andre symptomer som oppstår sammen med en feber kan hjelpe deg med å finne ut hvor farlig det er. Kontakt legen din hvis du merker en betydelig endring i atferd. Få omsorg umiddelbart hvis det er problemer med å puste, en merkelig utslett eller flekker på huden, eller en endring i bevissthetsnivå. Barn har ofte feberkramper når kroppstemperaturen stiger. Selv om disse ikke er skadelig, bør du se barnelege med en gang, eller gå til et sykehus, fordi årsaken til feber trenger å bli behandlet.

Overvåking Fevers

Noen leger foretrekker at du ikke bruker hjemme rettsmidler for å behandle feber med mindre barnet er ubehagelig. Kunstig redusere det kan svekke kroppens naturlige forsvarssystem. Du kan heller ikke holde styr på hvor høy feber er eller hvor lenge det varer hvis et medikament er tatt for å senke den. Imidlertid er paracetamol nyttig hvis din pjokk er å ha problemer med å sove eller spise fordi han føler syk. Å overvåke en feber, ta barnets temperatur hver fjerde time når hun er våken.