Digidexo.com

Behandling for Face Midd

Behandling for Face Midd


Face midd, også kjent som hårsekken midd, trives på nesten alle ansikter. En medisinsk tilstand som kalles demodicosis resultater når for mange ansikt midd lever på det samme ansiktet. Demodicosis er normalt ikke en alvorlig sykdom, men ansikt midd kan få over en infisert ansiktet når mennesket vertens immunsystem er kompromittert (for eksempel ved en HIV-infeksjon). Legene har ulike metoder for å behandle demodicosis.

Symptomer

Hårsekken midd lever på mange deler av menneskelig ansikt, men spesielt favorisere ører, nese og øyevipper. For mange midd forårsake kløe, flassing, tørrhet, rødhet og betennelse på infiserte områder. Symptomer påvirke noen, noen eller alle områder i ansiktet der midd lever. En alvorlig angrep av ansikt midd på øyevippene (den vanligste område) kan føre til tap av vippene, blefaritt (betennelse på øyelokkene) og synsproblemer.

Forebygging

Face midd elsker fet hud og døde hudceller, siden de spiser begge stoffene. For å unngå opphoping av hudfett, vaske ansiktet ofte med ikke-såpe rensemidler. Tea tree olje er en lege-anbefalt valg for dette formålet. Unngå fet sminke, som den bidrar til problemet med fet hud. For å unngå opphoping av døde hudceller, peeling (skrubb) ansiktet innimellom. Facial hygiene for hele familien er nøkkelen til å hindre demodicosis.

Diagnose

Hvis symptomene på demodicosis er til stede, er det på tide å oppsøke en lege for diagnose. Det er minst to forskjellige typer av demodicosis, inkludert primære og sekundære varianter, og behandlinger variere for hver type. Behandlinger varierer også avhengig av plasseringen og intensiteten av angrep av hårsekken midd. En lege kan ta ansikts hår eller hud-prøver som en fagmann vil se at under et mikroskop, som er nødvendig for å kunne se små ansikt midd.

Behandling

En lege kan anbefale en hudlege (hud lege) eller øyelege (øyelege) for behandling demodicosis. Noen mulige behandlinger for moderat demodicosis scrubber berørte områder med baby shampoo, teknisk sprit, kvikksølv oksid eller konsentrert tea tree olje. En lege kan forskrive en aktuell (påføres huden) insektmiddel som permetrin krem ​​eller en aktuell antibiotika som erytromycin for tunge angrep. Alvorlig demodicosis, som ofte følger med HIV er behandlet med oral ivermectin. Ikke forsøk å selv godbit; en lege råd er nødvendig.

Oppfølging

Etter behandling demodicosis, kan en lege anbefaler fortsatt ansikts skrubbing med baby shampoo for å lindre symptomene. Påføring antibiotisk salve om natten vil hemme ansikt midd reproduksjon, og dermed holde midd populasjoner ned. De samme tiltakene som er nyttige for å forebygge demodicosis er også anvendelige ved oppfølging. Riktig oppfølging sikrer at hårsekken midd angrep vil enten bli kontrollert på et akseptabelt nivå eller avskaffes helt. Demodicosis vil ikke tilbake så lenge pasienten fortsetter med forebyggende tiltak.