Digidexo.com

Hva er symptomene på blodpropp i håndleddet?

Den håndleddet er et område mye som skulderen, der en rekke av bevegelse er nødvendig ved normal bruk. Rotasjon av leddet, samt sideveis bevegelse kan føre til en ekstra mengde stress ikke bare til muskler og sener som utgjør strukturen av skjøten, men også til nerver og blodkar som tjener strukturen. Skade på håndleddet området fra repeterende bevegelse, traume eller infeksjon og alderdom kan bidra til utstrakt presset på blodårene, noen ganger fører til trombose (blodpropper).

Årsaker

Arteriene som service på håndleddet kan tåle betydelig stress over tid, spesielt når gjentatte bevegelser utøver press i området. Innsnevring av blodstrømmen over tid kan forårsake skade på disse arteriene, forårsaker blodstrømmen til innskrenkes nok til å resultere i blokkering, noe som kan føre til blodpropp. Dette er generelt ansett for å være sjelden av noen medisinske fagfolk, men forekomsten av blodpropp i håndleddet kan nødvendiggjøre bruk av MR eller ultralyd undersøkelse for å identifisere problemet.

Andre årsaker

Ifølge The Hand University, ulnar og median nerver som tjeneste håndleddet og hånd struktur passere gjennom det som kalles Guyons kanalen. Denne kanalen er en tube-lignende tunnel som går gjennom håndleddet, der nervene samt arteriene inn håndleddet. Skader fra gjentatte bevegelser, kjent som Guyons kanalen syndrom, eller fra traumer til området kan bidra til blodpropp i blodet når den passerer gjennom. Selv om dette er også ansett for å være en sjelden tilstand, kan det likevel forekomme.

Symptomer

Symptomene på blodpropp i håndleddet kan være lik symptomer på nerveskader i dette området. Generelt sett, en følelse av nummenhet eller prikking kan bli følt i håndleddet eller muligens i hånden og fingrene. I henhold til Colorado hånd og arm-PC, kan disse følelser også være ledsaget av smerte eller stivhet i det området av håndleddet og hånden. Virkningen er den samme på begge nerver og arteriene som betjenes disse områdene, ved at en traume eller annen kraft har forårsaket en stans i strømning enten av nervesignaler, eller, i tilfelle av arterier, av blod.

Andre symptomer

Hevelse og misfarging kan også være tegn på blodpropp. Dette kan ikke være lett diagnostisert som trombose, på grunn av tendensen av ekstremiteter, for eksempel i armen, for å svelle naturlig fra enten i sin naturlige hviletilstand (hengende ved siden av kroppen) eller fra samling av blod i håndleddet og hånden området når du sover. Misfarging vil trolig være i form av blåmerker i håndleddet. Dette vil være en mer positiv indikasjon på en mulig blodpropp problem, spesielt i tilfeller hvor det ikke rapportert kraft traumer eller skader har oppstått.

Konklusjoner

Utvalget av muligheter for utvikling av blodpropper i håndleddet nødvendigvis foreslå en grundig undersøkelse av en lege eller annet helsepersonell som har erfaring med trombose diagnostikk når relaterte symptomer oppstår. Mens forekomsten av blodpropp i håndleddet er sjeldne, kan tilstanden og vil utvikle seg i noen tilfeller.