Digidexo.com

Hva er farene ved GMO?

Hva er farene ved GMO?


GMO står for genmodifisert organisme. Teser organismer er vanligvis planter som har blitt genetisk konstruert for et bestemt sett av egenskaper, inkludert størrelse, farge glød og holdbarhet. Problemet med disse vekstene er at de fortsatt er i de relative begynnelsen stadier av utviklingen, og vi forstår lite om de potensielle farene ved bruken.

Redusert ernæringsmessige verdien av matvarer

Genmodifiserte frukt og grønnsaker er designet for optimale overfladiske trekk av avlingen. Faren er imidlertid at vekten i denne prosessen ikke er rettet mot friskhet eller næringsinnholdet av frukten. Av denne grunn er det lett for forbrukerne å bli lurt av frisk leter genmodifiserte råvarer som i realiteten har vært på sokkelen i flere dager og har mistet mye av sin opprinnelige smak og næringsverdi.

Utbredt avlingssvikt

Genetisk mangfold er avgjørende for immunitet i levende ting. Avlinger som ikke er genmodifiserte har fordelen av en rekke gener som er tilgjengelige i bassenget for å gi dem beskyttelse mot sykdommer og skadedyr. Genmodifiserte avlinger, i kontrast, har identisk genetisk struktur. Dette betyr at hvis en enkelt sykdom, virus eller parasitt muterer, slik at den enkelt kan angripe at anlegget, kunne hele avlingen være tapt. I stor skala kan dette være ødeleggende, ikke bare til bonden, men til den regionale økonomien og verre. Ikke bare gjør dette true GMO avlinger, men det utgjør også en trussel mot ikke-GMO matvarer i at de kunne kryss polinated av fugler, bier, eller sommerfugler med sårbare GMO gener, noe som gjør dem utsatt for de samme sykdommer og skadedyr.

Økt bruk av plantevernmidler og plantevernmidler

Mange genmodifiserte avlinger er konstruert for å være motstandsdyktig mot vanlige ugressmidler og plantevernmidler. Dette er fordi bøndene ønsker muligheten til å spraye sine felt med disse kjemikaliene, drepe bugs og ugress uten planter blir påvirket. Problemet med dette systemet er at det er sterkt avhengig av kjemikalier som er usunt for både miljø og mennesker. Nylig har historier blitt publisert av Reuters beskriver studier som knytter barn med høye konsentrasjoner av landbruksplantevernmidler i urinen med ADHD.

Økologiske Farene

En annen fare med å bruke genmodifiserte organismer i landbruket er at det er umulig å inneholde dem på ett sted, og når de blir introdusert inn i de lokale flora de har sjansen til å utkonkurrere dem og kvele ut mange lokale plantesorter. Tatt i betraktning at vi vet lite om bruken og anvendelser av mange planter rundt oss er dette en potensiell økologisk katastrofe. Langs de samme linjene, vil eventuelle genmodifiserte sorten vi slipper, eller eventuelle virus eller bakterier resultater fra bruken være umulig å huske eller bekjempe.