Digidexo.com

Definer Prevensjons

Definer Prevensjons


Prevensjonsmidler kommer i mange former. Men hva er prevensjon? Er de et middel for å forebygge graviditet eller et middel for å forhindre seksuelt overførbare sykdommer? Eller begge deler? Få informert om definisjonen av prevensjonsmidler og lære noen av de vanligste formene for prevensjon og noen nyere former.

Prevensjons Definert

Prevensjonsmidler inkludere noen kjemiske middel, narkotika eller enhet som hindrer graviditet, rendering impregnering praktisk talt umulig. Det finnes mange former eller typer prevensjonsmetoder. De inkluderer pille former, avholdenhet, mannlige og kvinnelige kondomer, spermicider, patcher og injeksjoner.

Avholdenhet og NFP

Avholdenhet er frivillig ikke deltar i noen seksuell aktivitet. Avholdenhet er den eneste formen for prevensjon som vil forhindre graviditet og seksuelt overførbare sykdommer på 100 prosent.

NFP er en fruktbarhet bevissthet metode og betyr Natural Family Planning. I NFP ingen medikamenter eller enheter brukes for å forhindre graviditet. NFP overvåker menstruasjonssyklusen å vurdere når eggløsningen vil inntreffe. i NFP kvinnen tar og registrerer hennes basal kroppstemperatur og sjekker for tynning i cervical mucus hver dag. NFP krever abstinencef eller sju til 10 dager i løpet av eggløsningen periode for å forhindre graviditet. Noen par velger å ha sex i denne perioden ved hjelp av en annen metode for prevensjon, for eksempel kondom eller sæddrepende midler.

Barrieremetoder

Barrieremetoder stoppe sperm fra å gå inn i kvinnens livmor og kan beskytte mot seksuelt overførbare sykdommer. Den vanligste metoden er den barriere kondom. Et kondom som regel er fremstilt av lateksgummi, og ruller på penis før seksuell aktivitet. Den kvinnelige kondom, men ikke så vanlig som den mannlige kondom, er også en barrieremetode. Dette kondomet er 7 inches lang og laget av polyuretan, den har to fleksible ringer og setter inn i skjeden før seksuell aktivitet. Dekningen av den kvinnelige kondom omfatter livmorhalsen, skjeden og at kontaktområdet rundt vagina.

Midlene kommer i form av skum, gelé, skummende tabletter og vaginale stikkpiller. Midlene er kjemikalier som er satt inn i skjeden for å drepe sperm deponert der, og de tilbyr liten eller ingen beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer, avhengig av ingredienser.

En membran er myk, formet som en kuppel og strekker seg over en fleksibel ring. En sæddrepende krem ​​eller en gelé påføres på innsiden av kuppelen før seksuell aktivitet. Membranen skal settes inn i skjeden, og plasseres over cervix i minst tre timer før samleie.

Piller, Lapper, innstikk og injeksjoner

Prevensjonsmetoder også komme i form av p-piller, injeksjoner, innstikk og patcher som påvirker hormonnivåer hos kvinner. En p-pille er tatt hver dag, og det må være foreskrevet av lege. Depo-Provera og Lunelle er de vanligste prevensjonsinjeksjonsmetoder. En injeksjon av Depo-Provera er gitt av legen og hindrer graviditet i tre måneder. Lunelle er ligner, men varer i en måned.

NuvaRing er en nyere prevensjonsmetode for å hindre graviditet. Dette er en vaginalring som er satt inn i vagina i tre uker. Det er tatt ut for en uke, og deretter erstattet med en ny NuvaRing. Denne prevensjonsmetode frigjør østrogen og progesteron inn i kvinnens kropp.

Den mer brukte prevensjon oppdateringen er Ortho Evra Patch. Dette klebrig oppdatering har hormoner bygget inn i den og er plassert direkte på huden. For tre uker på rad, er plasteret plasseres enten på baken, hofte eller overarmen. På den fjerde uke kvinnen går patch-fri, slik at menstruasjonen kan forekomme.

Sterilisering

Steriliseringsmetoder er tilgjengelig for både menn og kvinner. Hos kvinner steriliseringsmetode er å lukke egglederne slik at eggene ikke kan få fra eggstokkene til livmoren. Denne metode er referert til som en tubeligatur. I menn, er en vasektomi et kirurgisk inngrep som stenger rørene som frakter sæd.