Digidexo.com

Årsaker til Hemangioma

Også kalt portvin flekker eller lakse lapper, hemangiomer er den vanligste benign tumor i huden. De er også den mest vanlige benigne tumoren hos spedbarn. Mellom 4 og 10 prosent av kaukasiske barn utvikler minst ett hemangioma i spedbarnsalder. Til tross for hvor vanlige de er, de definitive årsakene til hemangiomer har ennå ikke funnet.

Fakta

Hemangiomer er fødselsmerker. De fleste er ikke synlig ved fødselen, utvikler seg i de første ukene av et barns liv. En hemangioma er en noncancerous svulst som utvikles i løpet av de endoteliale cellene i et blodkar. Hemangiomer oppstår vanligvis på et spedbarn hode eller nakke. Hemangiomer varierer i farge fra blek rosa til dyp rød, og kan være så liten som leder av pinnen eller de kan være svært store. Hemangiomer vokse raskt i de første seks til tolv måneder etter at de utvikler, og deretter begynne den langsomme prosessen med å krympe. Svulstene forsvinne helt i 50 prosent av barn etter når de er fem år gamle. Årsakene til hemangiomer blir fortsatt studert og diskutert.

Arvelighet

Forskere undersøker muligheten for at det kan være en arvelig komponent til årsaken til hemangiomer. Selv om de ikke vanligvis kjører i familier, om lag 10 prosent av spedbarn som utvikler svulstene har en familiehistorie med dem. Hemangioma kan overføres fra foreldre til barn som en autosomal dominant egenskap, så ett gen er nødvendig for tilstanden skal sendes videre.

Østrogen

Østrogen kan også spille en rolle i å forårsake hemangiomer. Svulstene oppstår i kvinnelige spedbarn tre til fem ganger oftere enn hos menn. Forskere studerer for tiden to ulike hormonreseptorer for østrogen for å se om de spiller en rolle i utviklingen av vaskulære lesjoner generelt og hemangiomer spesielt.

Skin Pigment

Pigment i huden er en mulig årsak til hemangiomer. Flertallet av hemangiomer oppstå hos spedbarn av kaukasisk avstamning. Hemangiomer er også funnet i asiatiske spedbarn. Hemangiomer nesten aldri forekommer hos spedbarn av afrikansk-amerikansk bakgrunn. Melanocytter, cellene som gir huden dens pigment, kan opptre på en eller annen måte å blokkere dannelsen av hemangiomer. Mangelen på melanocyttene i kaukasiske spedbarn kan være en del av hva som forårsaker svulster å vokse.

Andre

Andre forskere søker etter årsaken til hemangiomer tror de kan ha funnet det i mutasjon av en primitiv celle som skulle ha gått på å utvikle seg til en endotelceller. Mutasjon av at cellen i stedet for å bli forårsaket det en tumor. Hemangiomer og andre vaskulære misdannelser kan være symptomer på genetiske forhold også.