Digidexo.com

Hvordan bruke Azelex for Rosacea

Rosacea er en inflammatorisk hudsykdom som forårsaker symptomer i ansiktet slik som rød hud og rødme, små røde nupper, synlige blodkar, hoven hud, og en rød hoven nese. En akne medisin kalt Azelex (azelainsyre) har vært nyttig i behandling av symptomer på rosacea for noen mennesker. Azelainsyre fremmer økt helbredelse av huden og bidrar til å drepe bakterier som forårsaker rosacea.

Bruksanvisning

Hvordan bruke Azelex for Rosacea

•  Rengjør området der du skal søke Azelex med en mild rensende lotion (ikke såpe). Pat området tørt med et mykt håndkle og bruke den medisinen som anvist av legen din. Pass på å vaske hendene før og etter bruk Azelex. Påfør Azelex to ganger om dagen, med mindre noe annet av legen din. Unngå å få det nær dine øyne, nese, munn og lepper, eller områder av skadet hud. Hvis du får Azelex i noen av disse områdene, må du huske å skylle den av med en gang med vann

Hold området der Azelex ble brukt åpen til luft. Ikke dekk til området, eller medisinen vil bli absorbert inn i kroppen din som er skadelig. Bruke eventuelle tapte doser når du husker å gjøre det, med mindre det snart er tid for neste dose. Så hopper den dosen du glemte og bruke neste planlagte dose.

Ta kontakt med legen din dersom du ser en endring i hudfarge; eller hvis du opplever tørrhet, svie eller irritasjon. Han kan foreslå at du kutte ned på applikasjoner. Fortsett å bruke Azelex selv om du ikke ser en forbedring med en gang. Det tar vanligvis omtrent en måned for å se noen effekter fra Azelex.

Tips og advarsler

  • Det er ingen alvorlige bivirkninger forbundet med Azelex. Men hvis du opplever bivirkninger som hevelse i lepper, ansikt eller tunge; elveblest; en allergisk reaksjon; eller kortpustethet, slutte å bruke Azelex og få akutt medisinsk behandling.
  • Det er mulig at du kan oppleve noen prikking, kløe, svie, varme, rødhet, tørrhet, flassing og irritasjon fra Azelex. Hvis disse er overdreven, ta kontakt med legen din.
  • Ikke bruk Azelex hvis du er gravid eller ammende. Ikke bruk det på windburned, solbrent, tørr, sprukken, irritert hud eller områder hvor det er sår eller eksem. Ikke bruk sterke eller tørking såper eller rensemidler, astringents eller peeling løsninger. Ikke bruk andre aktuelle produkter på det samme området hvor du søker Azelex.