Digidexo.com

Effekten av en overdose med insulin

Effekten av en overdose med insulin


Type 1-diabetikere trenger insulin for å overleve. Deres kropper ikke produserer insulin som trengs for å bringe deres blod sukker ned igjen til et normalt nivå som personer uten diabetes. Ifølge American Diabetes Association, er det mer enn 23,6 millioner diabetikere i USA alene. Av disse millionene, kan du forestille deg hvor mange uhell injiserer for mye insulin på anledningen. Kjenne symptomer på overdose med insulin kan holde deg selv eller andre i live under en farlig tid.

Tidlige symptomer

Legemet først begynner å reagere på en dyppe blodsukker, et tegn på for mye insulin i kroppen, ved svetting og risting. Disse rystelser kan føles som frysninger. Det er også svimmelhet, en følelse av svimmelhet, og kald svette. Det kan være sult smerter og tåkete syn i tillegg. Ved første tegn til disse symptomene, begynne å behandle deg selv for lavt blodsukker ved å spise karbohydrater, protein eller (worst-case scenario) sukker.

Alvorlige symptomer

Etter at blodsukkeret har dyppet langt nok, vil en person begynner å oppleve forvirring og agitasjon. Det kan være problemer med å snakke eller forstå tale og tap av koordinasjon. Hvis blodsukkeret dips enda mer, kan det være kramper, bevisstløshet og død. En kropp kan ikke leve med blod-sukker varierer for lavt.

Tilpassing

Ifølge Drugs.com, er det noen mennesker som har sine egne symptomer og tegn på lavt blodsukker (hypoglykemi). Du har kanskje ikke de klassiske tegnene, eller har noen "klassiske tegn" med noen symptomer som ikke er typiske for hypoglykemi. Du må innse hvor å fortelle når kroppen din er nå et kritisk lavt blodsukkernivå hvis dette er tilfelle. Riktig overvåking og teste blodsukkeret regelmessig kan få deg til å ta en dukkert i blodsukkeret før det kommer ut av kontroll.

Advarsel

En overdose av hurtigvirkende insulin eller korttidsvirkende insulin kommer til å være mer alvorlig enn for en mer langvarig insulin. Rapid virkende og korttidsvirkende insulin både er designet for å få ned blodsukkernivå raskt og derfor kan du gå inn i en farlig tilstand av hypoglykemi raskere med å ta for mye av disse typer insulin.

Behandling

Det er flere ting som kan gjøres for å rette opp en overdose med insulin - etter å ha allerede kalt 911 og få medisinsk hjelp på veien. Tidlig behandling kan være å drikke juice eller andre raske glukose-raising væsker. En injeksjon med glukagon kan bringe blod-sukker nivåer opp 30 poeng med en enkelt injeksjon, men det er bare en midlertidig løsning, og du må spise og drikke for å holde blodsukkeret dyppe igjen. Medisinsk personell kan gi deg IV glukose hvis du ikke lykkes i å øke sukker nivåer, og vil se om du har tegn på diabetisk koma.