Digidexo.com

Hvordan å behandle Poison Oak eller Ivy med urter

De som børste mot en gift eik eller gift eføy anlegget vil oppleve alvorlige kløe og blemmer, væskende sår på huden. Giften eik vokser opp og ned vestkysten av USA og Canada, mens giften eføy er mer utbredt og finnes i alle stater bortsett fra California, Alaska og Hawaii. Plantene er potient helst på året; selv om vinteren, er de nakne grener fylt med mer gift enn bladene, og kan føre til en veldig ekkel utslett. Røttene til disse anleggene er også fylt med en giftig olje, noe som kan føre til en alvorlig utslett hvis du berører dem. Behandlingstilbud omfatter kremer og lotions og urtemedisiner som peppermynte olje og burot.

Bruksanvisning

•  Forebygging er den beste medisin. Hvis du vet at du vil vandre gjennom et område der giften eik eller gift eføy vokser, alltid bære en langermet skjorte, lange bukser og sokker i skoene dine. Gjør deg kjent med utseendet på disse plantene, og unngå å berøre dem når du er i naturen.

Når du berører gift eik eller gift eføy, vil et utslett utvikles i ca 24 timer etter kontakt. Youâ € ™ ll vet at du har en fordi det er ekstremt kløende, blir rød og forverres i dagene som følger.

Ta en dusj umiddelbart etter retur fra en tur i infiserte områder.

Påfør Calamine lotion til det berørte området så snart et utslett utvikler.

Cook opp en gruppe med vanlig havregryn, la det avkjøles litt, tilsett en eller to spiseskjeer natron og deretter spre denne blandingen tykt på utslett områder. La den stå på til det tørker og så vaske det av med en mild såpe og rikelig med vann. Ikke skrubb din betent hud.

Hvis du dona € ™ t sinn luktende som en salat, kan du bruke eddik til utslett. Både hvit eddik og eple cider eddik arbeid like godt.

En enkel hjemmelaget lotion du kan gjøre inkluderer en hel flaske Calamine lotion der du blande en teskje vanlig bordsalt og 1 ts peppermynte eterisk olje. Rist godt og gjelder for din utslett en gang eller to ganger per dag.

Burot (Artemisia vulgaris) er nyttig i behandling av denne type utslett. Bruk enten friske eller tørkede blader og brygge en te som inneholder ca 1 kopp av blader for hver liter vann. Bratt i 20 minutter og deretter bade området med denne concoction. Kremer som inneholder burot er tilgjengelig på naturlig mat butikker og kan være nyttig også.

Tips og advarsler

  • Prøv ditt beste for ikke å klø betente områder, da dette kan gjøre utslettet verre og kan føre til at det å bli smittet.
  • Kommersielt tilgjengelige produkter finnes som inneholder et ekstrakt av giften eik eller gift eføy. Disse typer produkter kan hjelpe deg å bygge en immunitet mot toksinet i disse plantene. Følg label instruksjonene nøye hvis du velger å ta slike remedier.
  • Aldri brenne gift eik eller gift eføy blader, grener eller røtter i en åpen ild som røyken vil inneholde samme toksin funnet i anlegget. Dette kan føre til pusteproblemer og kan føre til svært alvorlige helseproblemer.
  • Vær forsiktig hvis du fottur med hunden din, fordi hvis han børster mot giften eik eller eføy og du klapper ham senere, den giftige oljen fra disse plantene kan forbli på pelsen hans og spredte seg til bar hud. Ita € ™ s best å sette på et par gummihansker etter fottur i oak- eller eføy-infisert skogen og deretter bade din følgesvenn også.