Digidexo.com

Kan du bli gravid første dagen i perioden?

Kan du bli gravid første dagen i perioden?


Ifølge American Graviditet Association, 47 prosent av alle svangerskap i USA er planlagte. Par ofte tror at de er trygge fra unnfangelse under kvinnens menstruasjonssyklus, men det er ikke alltid sant.

Betydning

Avhengig av når samleie oppstår i forhold til eggløsning, er det en sjanse for at en kvinne kan bli gravid når hun er på hennes periode.

Time Frame

Eggløsningen skjer midtveis i kvinnens menstruasjonssyklus, eller 14 dager før starten av neste periode. For eksempel i en 28-dagers syklus en kvinne kan eggløsning på dag 14. Sperm kan leve opp til tre dager i en kvinnes egglederne og sluppet egg lever ca 24 timer.

Betraktninger

Mange kvinner har ikke regelmessige menstruasjonssykluser, som kan gjøre eggløsning vanskelig å fastslå. Selv i kvinner som har regelmessig 28-dagers sykluser, kan eggløsning forekomme tidligere eller senere.

Forebygging / løsning

Par bør ikke stole på en trygg tid i en kvinnes syklus med mindre de er praktisere naturlig familieplanlegging og fruktbarhet kartlegging. Den beste måten å forhindre en uønsket graviditet er å bruke prevensjon hver gang samleie oppstår.

Advarsel

Noen kvinner opplever gjennombrudd blødning under eggløsning, som kan forveksles med menstruasjonen. Ubeskyttet samleie under eggløsning kan lett resultere i en baby.