Digidexo.com

Jordmor Alternativer

Jordmor Alternativer


Jordmødre har deltatt på kvinner i fødsel i århundrer. Denne eldgamle yrket kan oppnås ved å følge tre ulike karriereveier. Selv om det er forskjellige typer av jordmødre, de deler felles mål om å støtte kvinner som ønsker å ha en naturlig fødsel. De fleste jordmødre oppmuntre kvinner til å utdanne seg på graviditet, fødsel og barseltid. De råder sine klienter i utmerket prenatal ernæring og mosjon, og respektere deres valg.

Sertifisert sykepleier jordmor

En CNM, eller sertifisert sykepleier jordmor, er en RN som har fullført masterstudier i fødselshjelp. Hun kan få sykehus privilegier når du arbeider med en fødselslege for nøds opp igjen. Hun gir all svangerskapsomsorg, og deltar på mor-å-være i arbeid og fødsel. Hun er kvalifisert til å gjøre postpartum omsorg og godt kvinne sjekk ups. Mange CNMs delta også fødsler utenfor sykehus, for eksempel i en birthing center eller hjemmefødsel innstilling. Nivået på nøds backup varierer mellom jordmødre. En CNM kan gi gode prenatal og antepartum omsorg for kvinner som ønsker en naturlig fødsel, men ønsker garanti for opplæring i moderne sykepleie praksis. En ulempe er de begrensninger på jordmødre ved deres backup fødselslege eller sykehus.

Sertifisert Professional jordmor

En CPM, eller Certified Professional jordmor, har fullført et sett pensum og opplæring som lærling. Hun har passert statlige styret eksamen og er anerkjent av hennes bostedsstaten som jordmor. Hun har ikke sykehus privilegier. Hennes praksis er begrenset til hjemmefødsler. En kompetent CPM utdanner hennes klient på en prenatal diett og forbereder for fødsel ved å gjøre prenatal trening. Hun støtter kvinnen og hennes partner i deres valg om fødsel praksis og skikker, og oppfordrer dem til å ta omfattende svangerskapskurs. Ikke alle stater har et program for Certified Professional Jordmødre.

Direkte Entry Jordmor

Lå jordmor eller direkte inngang jordmor mottar hennes trening nesten utelukkende gjennom læretid modell av trening. Hun bistår en senior jordmor i svangerskapsomsorg, fødsel støtte. Hun kan ha gjennomført en avstand eller brevkurs i tillegg til hendene på trening. Mange direkte oppføring jordmødre jobber som assistenter for år før arbeider som senior jordmor. Deres nødsituasjon backup varierer, som gjør sin kompetanse og dyktighet. De oppfordrer sine kunder til å ta ansvar for sin egen fødsel sikkerhet og erfaring. De delta hjemmefødsler som den primære jordmor, og noen tilbyr doula tjenester for kunder som ønsker mer støtte i et sykehus.

Fordeler til jordmor Care

Mens jordmødre kan ha en mangfoldig bakgrunn i trening og ferdighetsnivåer, de fleste jordmødre er enige om det vesentlige av prenatal ernæring, mosjon og autonomi for den gravide kvinnen. De respekterer fødsel og erkjenner betydningen av å ha valg i fødsel. De oppfordrer kvinner til å utdanne seg om svangerskapskontroller og fødsel alternativer. De styrke kvinner til å ta ansvar for egen helse og som av sine babyer. Ordet jordmor betyr "Med Woman." En omsorgsfull, kompetent jordmor tar det trosbekjennelse på alvor.